Bijbelavonden – Jacobusbrief

Bijbellezingen in de Dorpskerk - onder leiding van Edjan Westerman

Drie avonden in de Dorpskerk

Bijna alle kringwerk ligt in deze bijzondere tijd eigenlijk stil. We kunnen immers niet in huiskamers bij elkaar komen. Maar er is wel de mogelijkheid om samen te komen in de kerk. Met een maximum aantal van dertig deelnemers. Daarom doe ik hierbij – in goed overleg met onze predikant en de kerkenraad – een uitnodiging om in drie avonden de brief van Jacobus met elkaar te lezen en te bespreken.

Meld je direct aan!

Brief van Jacobus

Jacobus – de (half)broer van Jezus – had een centrale plaats in de gemeenschap van Jezus’ Joodse volgelingen in Jeruzalem. Handelingen 15 en 21 laten dat zien. Hij is daar de geestelijke leider. In zijn brief gaat Jacobus in op centrale gedeelten uit de Tora. Door het lezen van zijn brief ontmoeten we de eerste Joodse volgelingen van onze Heer en leren we met hen de Schrift verstaan. En we leren op een heel praktische manier in de voetstappen van Jezus te gaan.

• Het is eigenlijk heel wonderlijk dat Maarten Luther de brief van Jacobus een ‘strooien brief’ noemde, een brief dus die geestelijk weinig om het lijf had.
  • Hoe Luther daartoe kwam?
  • En waarom Jacobus juist zeer geëerd werd binnen het Jodendom van die tijd?
  • En wat wij kunnen leren van ‘rabbi’ Jacobus? En hoe uiterst praktisch het is om de weg van God te gaan achter Jezus’ aan.
  • En hoe Jacobus ons leert om te gaan met bijvoorbeeld Leviticus 19.

Dat zijn allemaal zaken die aan de orde zullen komen tijdens deze drie avonden.

Aanmelden

ds. Edjan Westerman hoopt de avonden te leiden en met u deze brief te gaan ontdekken.

U bent uitgenodigd – om alleen of samen met anderen, misschien samen als kring – u aan te melden voor een of meer van deze avonden. Het is een serie van drie avonden, die op elkaar voortbouwen. Maar u kunt natuurlijk ook een losse avond bezoeken. U moet uw eigen Bijbel meebrengen.

Aanmeldformulier!!!

Data & Tijden

De avonden staan gepland op de donderdagen 26 november, 17 december en 7 januari. We komen bij elkaar in de kerk.

We beginnen om 20.00 uur en sluiten af om 21.30 uur. Er is geen pauze, en ook geen koffie of thee.

Kunt u niet naar de kerk komen, dan kunt u de opnames ook via Kerkdienstgemist bekijken op de avond zelf of op een later tijdstip.

Welkom!

Nodig vrienden uit

Bestel uw oliebollen en appelbeignets online! En ze worden – indien u dat wenst – nog gratis bezorgd ook!