Bijbellezingen over de brief van Jacobus

Vierde avond over de Brief van Jacobus

Inmiddels kunt u via kerkdienstgemist.nl drie lezingen over de brief van Jacobus terugkijken. Op donderdag 15 april hopen we verder te gaan met onze lezing van deze brief. Hoofdstuk 5 komt aan de orde.

Nogmaals de korte informatie die al eerder werd gegeven:

Jacobus – de (half)broer van Jezus – had een centrale plaats in de gemeenschap van Jezus’ Joodse volgelingen in Jeruzalem. Handelingen 15 en 21 laten dat zien. Hij is daar de geestelijke leider. In zijn brief gaat Jacobus in op centrale gedeelten uit de Tora. Door het lezen van zijn brief ontmoeten we de eerste Joodse volgelingen van onze Heer en leren we met hen de Schrift verstaan.

En we leren op een heel praktische manier in de voetstappen van Jezus te gaan. Het is eigenlijk heel wonderlijk dat Maarten Luther de brief van Jacobus een ‘strooien brief’ noemde, een brief dus die geestelijk weinig om het lijf had.
Hoe Luther daartoe kwam? En waarom Jacobus juist zeer geëerd werd binnen het Jodendom van die tijd? En wat wij kunnen leren van ‘rabbi’ Jacobus? En hoe uiterst praktisch het is om de weg van God te gaan achter Jezus’ aan.
En hoe Jacobus ons leert om te gaan met bijvoorbeeld Leviticus 19.

U bent opnieuw uitgenodigd – om alleen of samen met anderen, misschien samen als kring – deze Bijbellezingen mee te maken.
Aanmelding is niet nodig. U kunt gewoon op de gebruikelijke manier inloggen via Kerkdienstgemist.nl
Op de donderdag 15 april beginnen we om 20.00 uur en sluiten af rond 21.00 uur, misschien als er vragen gesteld kunnen worden uiterlijk om 21.15 uur. Er is geen pauze. U kunt in elk geval via ejwesterman@hetnet.nl mij vooraf of achteraf vragen doen toekomen.

Nodig vrienden uit