Cursus Sleutels tot de Bijbel

• 20:00 uur
  • Gebouw Irene

Sleutel tot de Bijbel

Voor veel christenen is de Bijbel een bij tijden moeilijk verstaanbaar boek. Veel van de kostbare inhoud dreigt verloren te gaan, eenvoudigweg door gebrek aan kennis omtrent context, achtergronden en historische feiten. In zijn boek Sleutels tot de Bijbel reikt David Pawson de lezer sleutels aan om de betekenis van de Bijbelse gebeurtenissen te kunnen begrijpen. Lees ook het nieuwsbericht over dit boek.

Cursus van acht avonden

De cursus Sleutels tot de Bijbel past helemaal bij het jaarthema van beide wijken, waarbij de Bijbel centraal staat. De cursus wordt gegeven door ds. Gert de Ruiter en is een inleiding op het boek Sleutels tot de Bijbel van David Pawson. Dit boek is een uniek overzicht van alle Bijbelboeken. Ds. Zandbergen en ds. de Ruiter hopen dat veel mensen zich aanmelden voor de avonden. Wat levert het je op? Je krijgt beter inzicht over de opbouw en de chronologie van de Bijbel. Aanschaf van het boek (22,50 euro) kan via de Ichtusshop of de boekenkast. Aan dit boek zal je veel plezier aan beleven bij je eigen kring of persoonlijke Bijbelstudie.

De acht avonden hebben de volgende thema’s:

• Instructies van de Maker zelf
  • Een land en een koninkrijk
  • Gedichten van aanbidding en wijsheid
  • Verval en ondergang van een koninkrijk
  • Een strijd om te overleven
  • Het keerpunt in de geschiedenis
  • De dertiende apostel
  • Door lijden tot heerlijkheid

Wat levert het je op?
Je krijgt beter inzicht over de opbouw en de chronologie van de Bijbel. Het woord Bijbel is afgeleid van het woord biblia oftewel bibliotheek. In Gods bibliotheek staan 66 boeken, die een periode van duizenden jaren omspant. Door deze systematische aanpak hoop ik dat je meer honger krijgt, om heel de Bijbel te lezen. Tijdens de avonden krijg je een beknopte inleiding van de Bijbelboeken, waardoor je beter Gods Verhaal in het grote geheel gaat begrijpen.

Tijden & locatie

De avonden zijn gepland op 16 oktober, 20 november, 18 december, 15 januari, 26 februari, 18 maart, 15 april en 20 mei. De avonden worden gehouden in gebouw Irene. Vanaf 19.45 uur is er ontvangst met koffie/thee. Aanvang 20.00 uur. Uiterlijk 22.00 uur gaan we huiswaarts.

Opgave

Voor het klaarzetten van de zaal is het gewenst dat je je het opgave formulier invult. Er zijn geen verdere kosten aan verbonden. We hopen dat je alle avonden erbij bent, maar dat is geen verplichting.

Nodig vrienden uit

SidNvJ