Kroon op je werk

online studie over geloof en werk

Geloven is zoveel meer dan het uurtje op zondag in de kerk. Doordeweeks besteden we veel tijd aan (vrijwilligers)werk. Maar ook op tal van andere plaatsen komen we niet-gelovigen tegen. De onlinecursus Kroon op je werk is een reis waarin je gaat zien hoe God aan het werk is in jouw leven en dat van anderen. Je ontdekt hoe je de waarden van het Koninkrijk van God kunt inbrengen in je (werk)relaties. Tijdens acht dinsdagavonden behandelen we onderstaande onderwerpen:

1. Waarom werk er toe doet
  2. Hoe kan ik goed werk leveren
  3. Hoe kan ik floreren op mijn werk
  4. Hoe kan ik de cultuur op mijn werk positief beïnvloeden
  5. Hoe kan ik mijn werkrelaties verbeteren
  6. Hoe kan ik mijn geloof delen op mijn werk
  7. Hoe ga ik om met lastige dilemma’s op mijn werk
  8. Hoe blijf ik vruchtbaar op de lange termijn

De opzet van de online (ZOOM) bijeenkomsten is eenvoudig. We kijken kort terug op de vorige bijeenkomst en delen iets over de thuiswerkopdracht. Vervolgens wordt het onderwerp ingeleid met een video, die we vervolgens aan de hand van een paar vragen en Bijbeltekst bespreken. Via een App (Android/Apple) kan je wanneer het jou uitkomt nog kijken naar een persoonlijk verhaal van iemand en luisteren naar een overdenking van een persoon uit de Bijbel. De App geeft je ook nog extra achtergrond artikelen en soms een thuiswerkopdracht voor de volgende keer.

De avonden duren van 20.00-21.00 uur. Aansluitend is er de mogelijkheid om nog met elkaar verder te spreken. De data zijn 9, 16, 30 november, 7,14,21 december en 4, 11 januari.

Ik hoop dat er heel veel mensen gaan meedoen. Kroon op je werk geeft je veel handvatten en inspiratie om je geloof doordeweeks praktisch te maken. Na het volgen van je cursus kan je zelf de cursus delen met bijvoorbeeld andere gelovigen op je werk of in je omgeving. Een prachtige kans om Kerk naar Buiten te zijn.

Meedoen? Meld je vandaag nog aan, door mij een email te sturen. Via de email krijg je verdere instructies en materiaal toegestuurd. Er zijn geen financiële kosten verbonden aan deze cursus, het kost je alleen een uurtje op de dinsdagavond en wat tijd wanneer het jou uitkomt.

Nodig vrienden uit