Week van gebed

Bid mee met de kerken in Aalsmeer: weekvangebedaalsmeer.nl

Vrijdag 21 januari – 19:30 uur:
“Zet ons op nieuwe wegen”.

We bidden voor Aalsmeer

Aalsmeer Oost volgens Google Earth
Ga met je muis (linker muisknop vasthouden en bewegen en scroll-wiel om in te zoomen) naar een plek in Aalsmeer waar je voor wilt bidden.
Misschien een plek die je op je hart hebt.
Misschien een plek waar vanavond je oog op valt.
“Zet ons op nieuwe wegen”… begin je reis digitaal en bid voor de plaatsen waar God je brengt.

Nieuwe Meerbode van 13 januari 2022
Pagina 1: “Wij doorbreken de cirkel van geweld” op de wandelboulevard. Een bericht over toenemend huiselijk geweld.
Pagina 2: Mantelzorgcafé rond ‘depressie’
Pagina 3: Je kunt bidden voor degenen die rouwen.
En misschien vallen nog meer berichten in de Meerbode je op die aanleiding tot gebed zijn.

Optie 3:
Foto’s uit Aalsmeer om bij te bidden.

.

We bidden voor Israël

Optie 1:
Op de website Israeltoday.nl staan allerlei actuele nieuwsberichten uit en over Israël.
Kies een aantal van deze berichten om voor Israël te bidden.

Optie 2:
Op isreality.nl vind je 10 redenen om Israël te steunen.
Gebruik deze redenen om invulling te geven aan je gebed.
Het kan een dankpunt zijn, een reden tot lofprijs, een klacht, verootmoediging of smeekbede, enz.

Optie 3:
Luister naar het lied “Er is een stad voor vriend en vreemde (Jerusalaim)”

Aansluitend kun je de tekst van het lied gebruiken als uitgangspunt voor je gebed.
Kies een woord uit het lied of een stukje uit een zin… Welk gebed roept dit woord in je op?
Dat kan een punt van dank zijn, een reden tot lofprijs, of een aanleiding tot verootmoediging of voorbede.

Er is een stad voor vriend en vreemde,
diep in het bloemendal.
Er is een mens die roept om vrede,
die mens roept overal.

Refrein:
Jerusalaim, stad van God, wees voor de mensen een veilig thuis,
Jerusalaim, stad van vrede, breng ons weer thuis.

Er is een huis om in te wonen,
voor bij het dodendal.
Er is een vader met zijn zonen,
zij roepen overal.

Er is een tafel om te eten,
voorbij het niemandsland.
Er is een volk dat wordt vergeten,
dat volk roept overal.

Er is een wereld zonder grenzen,
zo groot als het heelal.
Er is een hemel voor de mensen:
dat hoor je overal.

We bidden voor vervolgde christenen

Optie 1:
Bekijk dit getuigenis van 6 minuten over een broeder in het geloof die meer dan 10 jaar gevangen zat om zijn geloof.

Welke dingen vielen je op dit verhaal?
Voor welke dingen wil je daarom danken?
Voor welke dingen wil je daarom bidden?

Optie 2:
Elk jaar publiceert Open Doors een ranglijst in welke landen de vervolging het ergst is.

Klik op de ranglijst en bid voor de genoemde landen, christenen die vervolgd worden en hun vervolgers.

Optie 3:
In het boek “12 ontdekkingen van de vervolgde kerk” staan 12 onderwerpen die voor vervolgde christenen heel belangrijk zijn.
Kies een of meer ontdekkingen als focus voor je gebed.
Meerdere mensen mogen natuurlijk dezelfde of een andere ontdekking kiezen.

1. Geloof. Ik heb het geloof en geloofsvertrouwen van vervolgde christenen nodig om zelf te groeien in geloof.
  2. Volharding. Volharden betekent dat je blijft vertrouwen op God ook als je moeiten niet worden weggenomen.
  3. Vervolgd. De bijbel vertelt dat vervolging heel normaal is voor een christen, omdat de wereld Christus afwijst.
  4. Cel. Wang Ming Dao uit China zei: “Bouw een cel voor uzelf. Dan kunt u voor uzelf doen wat vervolging voor mij heeft gedaan: ‘Het leven versimpelen en God leren kennen.'”
  5. Geheimenis. Ron Boyd MacMillan zei: “God heeft de touwtjes in handen. Wij zijn ontheven van de verantwoordelijkheid om alles te begrijpen en van de noodzaak om alles te veranderen.”
  6. Zwakheid. Ik leer aanvaarden dat Gods kracht in mijn zwakheid zichtbaar wordt.
  7. Problemen. Ik aanvaard en verwacht dat ik in de problemen kom vanwege mijn getuigenis over Jezus.
  8. Kerk. De kerk is mijn nieuwe familie.
  9. Woord. Ik wil het Woord van God koesteren en opbergen in mijn hart. Ik leer bijbelteksten, zodat ik ook een Bijbel heb als ze me alles afnemen.
  10. Gebed. Alexander Ogorodnikov zegt: “Het was in die ijskoude cellen in Siberië dat ik lichamelijk de warmte voelde van uw gebeden en mededogen.
  11. Vergeving. Ik wil leren vergeving te ontvangen en te geven.
  12. Strijd. Ik ben me ervan bewust dat ik als christen in een strijd verwikkeld ben.

Nodig vrienden uit

NieuwjaarsBingo

Pak je agenda er even bij en omcirkel vrijdag 7 januari. Op vrijdag 7 januari gaan we weer een avond bingoën. De enige echte NIEUWJAARSBINGO.

Alphacursus online

Doe mee en meld je aan. Eten vooraf verzorg je zelf. Wij verzorgen online de inleiding en gespreksgroepen.