Zondagochtend voor jongeren

Voor de tieners (12-16 jaar) is er twee wekelijks op de zondagmorgen tijdens kerktijd een tienerkring. Verder hopen we natuurlijk dat tieners en jongeren zich thuis voelen in de diensten.

Kom ook eens kijken aan de Kanaalstraat in Aalsmeer en krijg nieuwe vrienden. Ontdek alvast welke activiteiten er verder zijn voor jongeren.

Tienerkring

• 12-16 jaar

Tijdens de kerkdienst is er elke 1e en 3e zondag van de maand tienerkring in 8-erom. We zingen, bidden en luisteren naar een verhaal, filmpje of creatieve voorstelling. Naderhand is het tijd om te hangen en socializen onder het genot van een hapje en een drankje.

Tienerclub

• 12-16 jaar

Elke 4e zondag van de maand is er ’s middags na de kerkdienst club in 8-erom. Het voornaamste doel is gezelligheid. We gaan dan met elkaar iets leuks doen.

HOP

• 12-16 jaar

Elke 5de zondag van de maand (dat komt natuurlijk maar een paar keer per jaar voor) gaan we kerkhoppen. We gaan dan eens kijken hoe het in een andere kerk (in Aalsmeer of elders) reilt en zeilt.

Check-In

• 12+ jaar

Wij zijn een community die als motto heeft. “A bunch of young people, loving Jesus and loving one another”. Wij komen bij elkaar op de tweede zondag van de maand om 19.00 uur in de Dorpskerk voor een bijeenkomst met ontmoeting, aanbidding en een inspirerend woord vanuit het leven van Jezus.

Family nights

• 16-30 jaar

Naast Check In hebben we de Family Nights. Eens in de twee weken nemen we tijd voor elkaar en hebben wij een avond met ontmoeting, inhoud, aanbidding en gebed. We zijn een plek van familie. You don’t have to fit in, you belong! We zien echt uit naar je komst, voel je welkom.

A la Carte

• 16-20 jaar

A la Carte betekent lekker en gezellig samen eten voor jongeren vanaf 16 tot ongeveer 20 jaar. Kom gerust met je vrienden of vriendinnen. A la Carte is open, het gaat erom dat je elkaar spreekt, elkaar ontmoet, met elkaar gezelligheid beleeft. Elkaar ontmoeten doe je met gesprekken die heel gezellig en plezierig zijn. Maar elkaar ontmoeten doe je ook om met elkaar te spreken over datgene wat je drijft, wat jij belangrijk vindt, hoe jij in het leven staat. En daarin speelt voor de één geloven een onbelangrijke rol, voor de ander is het misschien iets om nog eens over na te denken, voor weer een ander speelt het wel een belangrijke rol.

• 12-15 jaar

Catechese is godsdienstonderwijs door de kerk. In de Dorpskerk lezen samen uit de Bijbel en hebben daar boeiende gesprekken over. Je kunt alles vragen. Samen ontdekken hoe actueel de Bijbel is en wat jij als jongere er aan hebt.

zomerkampen

• 8-16+ jaar

Vanuit de Hervormde Gemeente Aalsmeer worden sinds 1946 christelijke jeugd- en kinderkampen georganiseerd. Voor jongeren zijn er drie kampen:

• meisjes 13-16 jaar
  • jongens 13-16 jaar
  • gemengd 16+ jaar

Er zijn ook kampen voor kinderen vanaf 8 tot 12 jaar.