Hoe kan je betrokken raken?

Tien tips om te groeien in je geloof en deel te worden van onze geloofsgemeenschap.

Het bezoeken van onze kerkdiensten is een prima manier om te ontdekken wie wij zijn en hoe wij het christelijk geloof vieren. Je bent welkom op zondagochtend om 10.00 uur. Lees alvast wat je kunt verwachten in de Dorpskerk en in de Oosterkerk.

Een kerkgebouw kan je aanspreken of niet, maar het gaat uiteindelijk om de mensen die erin samenkomen. We nodigen je van harte uit om na afloop van de zondagochtenddienst koffie te komen drinken. Misschien voelt het wat onwennig, maar begin gewoon een praatje met iemand. Vertel wie je bent en stel je vragen. 

De gemeente is meer dan alleen samenkomsten op de zondagochtend. Je bent welkom bij thema-avonden, bidstond en andere activiteiten

Heb je een vragen omtrent geloof, persoonlijke zaken of de gemeente? Neem contact op met de voorganger van wijk Dorp of wijk Oost. Ze bieden je een luisterend oor, bieden ondersteuning en beantwoorden graag jouw vragen.

In Aalsmeer hebben de Hervormde Gemeente, de Protestantse gemeente Open Hof en de Protestantse gemeente Kudelstaart een gezamenlijk kerkblad. Wanneer je je hierop abonneert blijf je op de hoogte. Voor het afsluiten van een abonnement kun je contact opnemen met Jan Joore.

Er is een oud kinderversje dat zegt: lees je Bijbel, bid elke dag, opdat je groeien mag. In feite is het zo simpel. We hebben kort dit ABC van het geloof voor je op een rijtje gezet. Je bent slechts één klik verwijderd…

Een kring is een groep zijn mensen, die elkaar geregeld ontmoeten rondom (Bijbelse) onderwerpen. Door samen in gesprek te gaan leer je van elkaar en groei je in geloof. Lees meer over kringen in wijk Dorp en wijk Oost. 

Wanneer je gemeente beter hebt leren kennen op zondag en doordeweeks besluit misschien om lid te willen worden. Hoe? Lees alles over de mogelijkheden van lidmaatschap.

Je hebt vast al ontdekt dat onze gemeente een echte vrijwilligersorganisatie is. Vrijwilligers krijgen veel terug voor hun inzet in de vorm van contacten, vriendschappen en voldoening. Bekijk de bekende vacatures eens. Verder zijn er altijd wel plekken om je in te zetten als vrijwilliger. Vraag gewoon eens wat rond of stuur de kerkenraad een email welke gaven en talenten jij graag zou willen inzetten.

Van leden vragen we we financiële betrokkenheid. De twee belangrijkste zijn de lidmaatschapsbijdrage en de vrijwillige bijdrage.
– De lidmaatschapsbijdrage:
De Hervormde Gemeente Aalsmeer maakt deel uit van de Protestantse Kerk in Nederland. Deze overkoepelende organisatie draagt zorg voor het landelijk beheer en administratie. Uw bijdrage voor dit deel van het werk in de kerk wordt, inclusief de bijdrage van € 2,00 voor het muziekfonds, apart van u gevraagd.
Van de lidmaatschapsbijdrage ontvangt men in juni bericht.
De vrijwillige bijdrage (Actie Kerkbalans):
Dit is de belangrijkste bron van inkomsten voor de kerk. Hiervan worden bijvoorbeeld betaald de salarissen, de gebouwen, onderhoud, inventaris, gas en electriciteit, etc., etc. De actie Kerkbalans is ieder jaar in januari/februari.
Ben je geen lid, maar wil je wel het werk van de gemeente ondersteunen?
Geef tijdens de zondagse collecte of doneer een gift.

Agenda

Hervormde Gemeente | Wijk Dorp | Wijk Oost

Contact

Algemeen contactformulier

Hervormde Gemeente

Postadres Algemene Kerkenraad:
Postbus 158
1430 AD  Aalsmeer

Postadres Kerkrentmeesters:
Postbus 333
1430 AH  Aalsmeer

NL08 RABO 0300 1421 61

Bankrekening diaconie
NL 95 RABO 0300 1205 16

 

Wijk Dorpskerk

Bezoekadres:
Kanaalstraat 12
1431 BE Aalsmeer​

Postadres:
Postbus 158
1430 AD  Aalsmeer

Wijk Oosterkerk

Bezoekadres:
Oosteinderweg 269
1432 AV Aalsmeer

Postadres:
Postbus 158
1430 AD  Aalsmeer

Blijf op de hoogte

Ontvang elke zaterdagochtend het laatste nieuws uit beide wijken.

Menu

Geloof ABC

God

Waar kom je vandaan? Wat is het doel van het leven? Is er leven na de dood? Dit zijn de grote levensvragen. Veel mensen geloven dat er meer is tussen hemel en aarde. Ze gaan ervan uit dat er iets is, een hogere macht, een geesteswereld. Ons bestaan is niet toevallig. Wij geloven dat er een God is, die hemel en aarde gemaakt heeft. Bewust heeft Hij gekozen om de mens te creëren. Hij heeft een plan met de wereld. Hij heeft een bedoeling met jou en mij. Hij heeft jouw leven gewild.

Relatie

We geloven in een persoonlijke God. Een God die een relatie met ons wil hebben. Verbonden wil zijn. Het is niet voor niets, dat we God Vader mogen noemen. Hij is Onze Vader, wij zijn Zijn kinderen. Helaas is deze relatie beschadigd door de gebrokenheid in de schepping. Zonde! Hoe wordt dit opgelost?

Jezus

Met het kerstfeest vieren we dat God zelf naar de wereld in nood is gekomen. Als mens: Jezus Christus. Jezus zegt: wie Mij heeft gezien, heeft de Vader gezien. Dus door Jezus te leren kennen, ontdekken we steeds meer wie en vooral hoe God is. God is liefde. Jezus ziet mensen werkelijk staan. Hij veroordeelt onze misstappen niet. Bewogen geneest Hij zieken. Liefdevol spreekt Hij verslagen mensen moed in. Uit liefde geeft Jezus Zijn leven aan het kruis. Hij is daar verlosser! Verlosser van de zonde. Iedereen die in Hem gelooft zal voor altijd leven. De verbroken relatie tussen de Vader en Zijn kinderen is door Jezus helemaal hersteld!

Bijbel

Hoe weten we dit allemaal? Goede vraag. Het antwoord is dat mensen eeuwenlang hun levensverhalen met God hebben opgeschreven. Verhalen van bijvoorbeeld Noach, Gods volk Israël en de eerste christenen. Zo is de Bijbel ontstaan. Een boek vol echte verhalen over romantiek en oorlog, vreugde en pijn, hoop en wanhoop. De bijbel is echter meer dan een geschiedenisboek. Wanneer je er in leest ontdek je dat God zelf aan het woord is. Verder is de Bijbel opmerkelijk actueel als het gaat over relaties, milieu, psychische klachten en de grote levensvragen. De Bijbelverhalen wijzen uiteindelijk naar een hoopvolle toekomst. Een toekomst samen met God in een nieuwe wereld.

Bidden

Nu al wil God met je verbonden zijn. Persoonlijk contact! Spreken met God noemen we bidden. Eenvoudiger kunnen we het niet zeggen. In je gebed mag je alles delen met God. Ben je verdrietig, vertel het Hem en Hij kan je troosten. Ben je boos, Hij kan je vrede geven. Ben je vermoeid, Hij geeft rust en kracht. Ben je blij, deel Hem in je dankbaarheid. Alles wat jouw hart raakt, raakt het hart van de Vader. Maar denk je, is geloof alleen maar iets tussen mij en God?

Gemeente

Geloven doen we samen. Een groep van gelovigen vormen samen een gemeente. Op zondag komen we bij elkaar in een kerkgebouw of een andere ontmoetingsruimte. Meestal wordt er gezongen, gebeden en is er Bijbelsonderwijs. Doordeweeks zijn er talloze activiteiten voor alle generaties. 

Groeien in geloof

Wil je groeien in geloof? Lees je Bijbel en bid elke dag. Zo leer je God beter kennen, verdiep je relatie met Jezus. Hou vol door niet alleen te geloven, maar samen met anderen in de gemeente.

Agenda Wijk Oost

Hervormde Gemeente | Wijk Dorp | Wijk Oost

Agenda Wijk Dorp

Hervormde Gemeente | Wijk Dorp | Wijk Oost