Kerkbalans

Hier vindt u informatie over de jaarlijkse actie Kerkbalans, één van de belangrijkste inkomstenbronnen voor onze gemeente. 

Kerkbalans 2024: “Geef vandaag voor de kerk van morgen”

Onder het motto “Geef vandaag voor de kerk van morgen” wordt ook in 2024 weer in Aalsmeer de actie Kerkbalans gehouden. De kerk wil een plaats zijn die wijst op God en Zijn liefde, en hiermee inspiratie meegeeft voor het leven van alle dag. Samenkomend rond het Woord, in samenzang of gebed, in het gesprek of met een hand op een schouder in het uitdelen van de bloemen na de dienst of de toevallige ontmoeting op straat: De kerk leeft! Voor het functioneren van de kerk zijn vele mensen actief, zowel predikanten als medewerkers als vrijwilligers. Onze kerkgebouwen zijn het dak boven ons hoofd, een beetje ons huis. Om dat alles ter beschikking te hebben, is geld nodig. Geld voor salarissen, voor onderhoud, voor verwarming en licht. Daartegenover moeten inkomsten staan, waarvan de opbrengst van de actie Kerkbalans een groot deel uitmaakt. We hopen dus van harte op uw en jouw bijdrage, waarvoor we u en jou van te voren zeer danken!

Hoe kunt u bijdragen?

Om bij te dragen zijn er een aantal mogelijkheden:

  • Deelnemen aan Kerkbalans online. Hiervoor kunt u onderstaand Online formulier Kerkbalans invullen. Makkelijk voor u en prettig voor de vele vrijwilligers die elk jaar weer Actie kerkbalans uitvoeren!
  • Schenken op basis van een periodieke gift. Lees de toelichting of download de Modelovereenkomst periodieke gift aan plaatselijke gemeente.
  • Deelnemen aan de normale Actie Kerkbalans. Als u geen gebruik maakt van één van beide bovenstaande mogelijkheden ontvangt u in januari van ieder jaar via een vrijwilliger van de kerk een mooie folder (zodra beschikbaar is die hieronder al te downloaden) met een toezeggingsformulier. Het door u ingevulde toezeggingsformulier wordt vervolgens door dezelfde vrijwilliger weer bij u opgehaald.
  • Overmaken van uw bijdrage aan de kerk op rekeningnummer NL08 RABO 0300 1421 61 t.n.v. Hervormde Gemeente Aalsmeer onder vermelding van uw lidcode en Kerkbalans 2024.

Belastingaftrek wanneer?

Uw bijdrage via kerkbalans, collectebonnen of giften komen in aanmerking voor belastingaftrek: Als u meer dan 1% van uw verzamelinkomen en tevens meer dan € 60,- aan giften per jaar uitgeeft is het meerdere tot maximaal 10% van het verzamelinkomen aftrekbaar.

Indien u schenkt per periodieke gift bestaan aanvullende mogelijkheden tot belastingaftrek. Zie overeenkomst periodieke gift en lees meer informatie op de website van de PKN.

Online formulier Kerkbalans

Contactgegevens

Toezegging

Betaalwijze

Acceptatie en verzending

Toelichting

  1. Vul uw eigen contactgegevens in.
  2. Geef aan welk bedrag u totaal wilt toezeggen. 
  3. Vul uw lidcode in. Deze staat boven uw naam in de aanhef van de brief of in de mail die u ontvangen heeft. We vragen uw lidcode als extra veiligheidscontrole.
  4. Geef de voorkeur van uw betaalwijze aan en in welke termijnen.
  5. Vul uw IBAN-bankrekening in.
  6. Vink aan dat u akkoord gaat en verzend het formulier

We danken u hartelijk voor uw toezegging,

Team kerkrentmeesters.

Agenda

Hervormde Gemeente | Wijk Dorp | Wijk Oost

Contact

Algemeen contactformulier

Hervormde Gemeente

Postadres Algemene Kerkenraad:
Postbus 158
1430 AD  Aalsmeer

Postadres Kerkrentmeesters:
Postbus 333
1430 AH  Aalsmeer

NL08 RABO 0300 1421 61

Bankrekening diaconie
NL 95 RABO 0300 1205 16

 

Wijk Dorpskerk

Bezoekadres:
Kanaalstraat 12
1431 BE Aalsmeer​

Postadres:
Postbus 158
1430 AD  Aalsmeer

Wijk Oosterkerk

Bezoekadres:
Oosteinderweg 269
1432 AV Aalsmeer

Postadres:
Postbus 158
1430 AD  Aalsmeer

Blijf op de hoogte

Ontvang elke zaterdagochtend het laatste nieuws uit beide wijken.

Menu

Agenda Wijk Oost

Hervormde Gemeente | Wijk Dorp | Wijk Oost

Agenda Wijk Dorp

Hervormde Gemeente | Wijk Dorp | Wijk Oost