Aardbeving in Albanië.

Noodkreet uit Albanië na aardbevingschade
  • 25 september 2019

Aardbeving.

Medio september is een groot gebied in Albanië getroffen door meerdere aardbevingen. Fred en Wilma Westerink die daar hun zendingswerk doen hebben de schade opgenomen. Zij waren op bezoek bij één van de getroffen families en ze zijn zich rot geschrokken. De situatie in huis is levensgevaarlijk. Van het toch al slechte huis zijn na de aardbeving alle houten balken gebarsten, de trap die ze altijd moeten nemen naar hun slaapkamer zakt helemaal door, het regent binnen net zo hard als buiten. Wilma heeft nog dekens en eten bij ze gebracht. Minstens vijftig andere woningen zijn er net zo slecht aan toe.

Noodkreet!

Rietje en Piet Hulsbos zijn daar nog voor de aardbevingen aangekomen met een gepland hulptransport. Gelukkig mankeert hen niets. Ze konden ook vertellen dat Fred en Wilma ongedeerd zijn.
Rietje schrijft: “Ik heb dit nog nooit gedaan, maar toch ik wil iedereen vragen om te helpen zodat Fred en Wilma deze mensen kunnen helpen! Ik wil iedereen die een steentje kan bijdragen vragen om ook al is het maar een heel klein beetje te helpen deze gezinnen weer op de rit te krijgen”.
Van de overheid in Albanië is nauwelijks iets te verwachten.

Diaconie

De diaconie roept u op om een gift te storten, zodat wij onze naasten in Albanië “niet in de kou laten staan”. Wij hopen dat u uw financiële bijdrage snel kunt storten, zodat de hulp zo spoedig mogelijk kan aanvangen. Het bankrekeningnr van de Diaconie Ned. Hervormde Gemeente Aalsmeer is NL 95 RABO 0300 1205 16 (graag erbij vermelding “Hulp aan Albanie”).

Hartelijk bedankt voor uw gift en wij houden u op de hoogte van de toestand van deze Albanese mensen en de herstelwerkzaamheden aan hun huizen.