Actie Kerkbalans 2023

Je kunt er niet vroeg genoeg bij zijn!

Ja u leest het goed; Actie Kerkbalans 2023.

Dat klinkt nog heel ver weg, want deze actie start pas in januari 2023.
Toch zijn we als kerkrentmeesters al voorzichtig bezig om deze actie voor te bereiden.

We hopen namelijk van harte dat we na twee jaar Corona deze actie weer (deels) op de ouderwetse manier kunnen vormgeven, namelijk dat lopers (dit zijn vrijwilligers uit de beide wijken Oost en Dorp) de Kerkbalansfolder en Antwoordenvelop bij u door de brievenbus gooien en een week later de ingevulde Antwoordenvelop weer bij u komen ophalen.
We hebben van diverse gemeenteleden te horen gekregen dat ze deze manier bijzonder op prijs stellen en gemist hebben de afgelopen paar jaar.

Dat betekent van onze kant uiteraard wel meer voorbereiding; we moeten namelijk weer op zoek gaan naar lopers die bereid zijn om circa tien enveloppen weg te brengen en weer op te halen. We hopen dan ook dat een deel van de “oude” lopers bereid is om dit stukje gemeentewerk weer op te pakken. Maar we zijn ook wel zo realistisch dat er hier en daar gaten zijn gevallen en we ook op zoek zullen moeten gaan naar nieuwe lopers. Dus mocht u de komende tijd gevraagd worden, hopen we van harte dat u daar positief op zult reageren. U kunt uiteraard ook één van de Kerkrentmeesters (Joan van Dongen, Sjaak Dool, Esther van Weerdenburg, Kees Alderden, Peter Kersloot, Henk van Klinken of Ezra Overbeek) aanschieten als u bereid bent om loper te zijn in uw/een wijk.

De Actie Kerkbalans is en blijft voor zowel Wijk Dorp als Wijk Oost namelijk verreweg de grootste inkomstenbron en is daardoor dus bijzonder belangrijk voor al die mooie activiteiten, kerkdiensten en het onderhoud aan de kerk- en wijkgebouwen. Zonder uw steun via de Actie Kerkbalans was het bijvoorbeeld niet mogelijk geweest om voor wijk Dorp weer op zoek te gaan naar fulltime predikant en was het bijvoorbeeld ook niet mogelijk geweest om ’t Anker zo prachtig te renoveren.

Ik sluit af met een makkelijke vraag/verzoek; van u hebben we een emailadres beschikbaar in ons ledenbestand. We vernemen graag per mail (ezra.dorpskerk@gmail.com) of u de Actie Kerkbalans liever weer via een loper of via de mail ontvangt in januari 2023. Mocht u buiten Aalsmeer of Kudelstaart wonen dan zult u de Actie Kerkbalans overigens of per mail of per post ontvangen.

Hartelijke groet,

Ezra Overbeek
Secretaris College van Kerkrentmeesters van de Hervormde Gemeente Aalsmeer

Deel met vrienden

Bekijk ook

Blijf op de hoogte

Agenda

Hervormde Gemeente | Wijk Dorp | Wijk Oost

Contact

Algemeen contactformulier

Hervormde Gemeente

Postadres Algemene Kerkenraad:
Postbus 158
1430 AD  Aalsmeer

Postadres Kerkrentmeesters:
Postbus 333
1430 AH  Aalsmeer

NL08 RABO 0300 1421 61

Bankrekening diaconie
NL 95 RABO 0300 1205 16

 

Wijk Dorpskerk

Bezoekadres:
Kanaalstraat 12
1431 BE Aalsmeer​

Postadres:
Postbus 158
1430 AD  Aalsmeer

Wijk Oosterkerk

Bezoekadres:
Oosteinderweg 269
1432 AV Aalsmeer

Postadres:
Postbus 158
1430 AD  Aalsmeer

Blijf op de hoogte

Ontvang elke zaterdagochtend het laatste nieuws uit beide wijken.

Menu

Meer

Agenda Wijk Oost

Hervormde Gemeente | Wijk Dorp | Wijk Oost

Agenda Wijk Dorp

Hervormde Gemeente | Wijk Dorp | Wijk Oost