Avondmaalcollecte in de Oosterkerk op 10 juli voor Albanië

hulpverlening bij huiselijk geweld

In Albanië is huiselijk geweld helaas nog veel voorkomend.
Tegelijkertijd is er ook een kleine verandering gaande. Vrouwen en kinderen pikken het niet meer langer. Het enige dat ze kunnen doen, is de agressieve en mishandelende mannen aangeven en om bescherming vragen. Jammer genoeg wordt er maar een klein percentage
van de mannen, tegen wie een aanklacht wordt ingediend, gearresteerd. De andere agressieve mannen worden dus weer naar huis gestuurd, terug naar de bange vrouwen en kinderen.

Fred en Wilma kennen inmiddels teveel gezinnen waar de mannen en vrouwen vanwege armoede en gebrek aan middelen en mogelijkheden, nog jaren samen moeten leven, terwijl er een lange historie van geweld is.

De bescherming van het gezin tegen de agressieve mannen is van groot belang. De gevangenenzorg Albanië helpt steeds vaker gezinnen met kinderen die jarenlang te maken hebben gehad met dagelijks geweld. In eerste instantie helpen ze de moeders met kinderen te “vluchten”.

Laatst was er nog een gezin waar Fred en Wilma van hoorden. De man (in de gevangenis waar hij voor de 3e keer  zat wegens huiselijk geweld) dreigde vanuit de gevangenis telefonisch de kinderen voor de ogen van de vrouw op gruwelijke wijze te vermoorden en haar daarna. De politie reageerde helaas: “We kunnen niet vooruitlopend op de situatie ingrijpen. Maar als er iets is kun je bellen….”. Zo zijn er verschillende gezinnen bekend bij Fred en Wilma, en helaas ook steeds vaker. Graag willen zij hulp geven aan deze vrouwen en kinderen.

Wij kunnen ook helpen. Laten wij bidden voor deze mensen met hun grote problemen!

Met de avondmaalscollecte willen wij hen financiële steun geven. We hopen dat er een groot bedrag bij elkaar wordt gebracht, want hulp voor deze gezinnen is heel erg nodig! De diaconie gaat het verdubbelen tot een bedrag van €2500,00!

U kunt uw gift tijdens de collecte geven, maar ook is het mogelijk een bedrag over te maken via de QR- code of naar het bankrek.nr. van de
diaconie Hervormde Gemeente Aalsmeer NL 95 RABO 0300 1205 16.

Hartelijk dank voor uw gift!

Deel met vrienden

Bekijk ook

Blijf op de hoogte

Agenda

Hervormde Gemeente | Wijk Dorp | Wijk Oost

Contact

Algemeen contactformulier

Hervormde Gemeente

Postadres Algemene Kerkenraad:
Postbus 158
1430 AD  Aalsmeer

Postadres Kerkrentmeesters:
Postbus 333
1430 AH  Aalsmeer

NL08 RABO 0300 1421 61

Bankrekening diaconie
NL 95 RABO 0300 1205 16

 

Wijk Dorpskerk

Bezoekadres:
Kanaalstraat 12
1431 BE Aalsmeer​

Postadres:
Postbus 158
1430 AD  Aalsmeer

Wijk Oosterkerk

Bezoekadres:
Oosteinderweg 269
1432 AV Aalsmeer

Postadres:
Postbus 158
1430 AD  Aalsmeer

Blijf op de hoogte

Ontvang elke zaterdagochtend het laatste nieuws uit beide wijken.

Menu

Meer

Agenda Wijk Oost

Hervormde Gemeente | Wijk Dorp | Wijk Oost

Agenda Wijk Dorp

Hervormde Gemeente | Wijk Dorp | Wijk Oost