Avondmaalscollecte 12 september 2021

voor de Filipijnen en met name voor het Kindertehuis Bahay Aurora.

De collecte voor avondmaal van komende zondag zal bestemd zijn voor De Filipijnen en met name voor het Kindertehuis Bahay Aurora.

Afgelopen anderhalf jaar is de Filipijnen zwaar getroffen door corona. Er is heel veel werkeloosheid en daardoor erg veel honger.

Er zijn vele duizenden slachtoffers gevallen maar niemand weet hoeveel mensen er zijn gestorven omdat het simpelweg niet goed wordt bijgehouden, men heeft helaas de systemen daar niet voor.

In verband met de duizenden hongerende kinderen heeft Bahay Aurora het afgelopen jaar in de nabijheid van Bahay Aurora duizenden kinderen wekelijks van maaltijden voorzien. Veel ouders zijn niet in staat om hun kinderen elke dag een maaltijd te geven. Ze sturen hun kind dan maar naar bed en zeggen “ ga maar slapen” of “ ga maar buiten spelen” erg dramatisch allemaal.

We doen deze acties om te voorkomen dat kinderen ondervoed raken en hierdoor een verstandelijke beperking oplopen. Als de pandemie onder controle is zal Bahay Aurora weer stoppen met maaltijden verstrekken. De komende 6 maanden gaan we daar zeker mee door omdat er nog maar erg weinig mensen gevaccineerd zijn. Omdat er genoeg water op de Filipijnen is zien de kinderen er niet ondervoed uit maar ze zijn het wel. Kinderen zijn ook veelal netjes gekleed , dit doet men omdat ze het een speciale gelegenheid vinden en zich ook schamen hoe de kinderen er dagelijks uitzien. Na de maaltijd met melk gaan de dagelijkse kloffies weer aan. De kinderen die wij voeden wonen in kleine gemeenschappen buiten het dorp in de bergen. De ouders zijn veelal dag werkers, die op het veld werken of bij andere mensen in het dorp die een baan hebben in Manila. Daar doen de vrouwen vaak de was of passen op de kinderen. Op die manier hebben de meeste armen een baantje en genoeg om rond te komen. Doordat veel mensen die in Manila werken hun baan kwijt zijn is de groep van armen vrijwel allemaal werkeloos geworden. Die periode gaan we overbruggen met kindernoodhulp.

Daarnaast is er geld nodig voor onderhoud aan het kindertehuis, zonnepanelen, zonnepanelen, pannen e.d.

De diaconie verdubbelt de collecte (maximaal €2.500).

Wilt u uw bijdrage via de bank betalen, dit kan op bankrekeningnummer van de diaconie NL95 RABO 0300 1205 16 ten name van Diaconie van de Hervormde Gemeente, Aalsmeer o.v.v. LeprDe Filipijnen.

Namens de Diaconie