Avondmaalscollecte 27-06-2021 voor Stichting HeartforChildren

Beste allemaal,

De afgelopen jaren zijn we voor de Stichting HeartforChildren naar Tororo in Oeganda gegaan om daar te klussen. We bouwden dan toiletten en deden loodgieterswerk en werkten aan de elektriciteit van Kimbilio, de school voor de weeskinderen. Nu met de huidige coronamaatregelen konden we voor het eerst niet daar naartoe. Dat vinden we heel erg jammer, en we zouden weer graag zijn gegaan. Mede daarom kunnen we u niet uit de eerste hand vertellen hoe de zaken daar lopen. Maar we hebben ons laten bijpraten.

Ook in Oeganda zijn de gevolgen van covid19 groot. Maandenlang konden de kinderen niet naar school, maar sinds oktober vorig jaar zijn de examenklassen, de hoogste klas van de lagere school en van de middelbare school, weer begonnen. Daardoor konden de kinderen afgelopen maart toch examen doen. Dat is wel een half jaartje later dan gebruikelijk, maar toch! De uitslagen zijn nog niet bekend.
Verder zijn vanaf maart weer drie andere klassen van de lagere school en één middelbare schoolklas gestart. Zo langzamerhand start het daar dus weer op.

Met de bouw gaat het heel voorspoedig. Mede dankzij een grote gift kon er gebouwd worden aan een toiletgebouw bij de middelbare school, en kon begonnen worden met een slaapgebouw voor de grote meisjes. De fundering daarvan is bijna klaar. Onze vraag aan u is om de avondmaalscollecte die bedoeld is om de verdere bouw van dit slaapgebouw mogelijk te maken te steunen. En wellicht kunnen wij dan volgend jaar weer toiletten daarin gaan installeren! Met Gods zegen moet dat kunnen.

Uw gift kan ook gestort worden op het bankrekeningnummer van de diaconie Hervormde Gemeente Aalsmeer NL95RABO0300120516 o.v.v. Heart for Children.

Vriendelijke groet,

Bert van de Lagemaat
Rob van Leeuwen

Zwaaien naar elkaar

Stuur een leuke foto of een filmpje met een groet in en zie elkaar terug in de onlinediensten.