Bestemming Avondmaalscollecte

Op 29 november 2020 collecte voor Heart for Children

Ook in Oeganda lijdt de bevolking zwaar onder het coronavirus. Het land is in een complete lockdown geweest. Er mocht geen vervoer plaatsvinden. Dus geen busjes, geen vrachtwagens en geen bromfietsen om mensen te vervoeren. De scholen zijn ook vanaf maart gesloten.

Dus ook voor onze school Kimbilio (Swihili voor “toevluchts-oord) waren de gevolgen groot. Alle weeskinderen moesten naar huis en de bouwers die aan het werk waren aan de school moesten kiezen of ze wekenlang op Kimbilio bleven werken, of dat ze naar huis gingen. Ze kozen er allemaal voor om te blijven om zo toch geld voor hun familie te verdienen. Want in Oeganda betekent geen werk, ook geen eten. De Stichting Heart for Children heeft besloten om ook al het vaste personeel, zoals het onderwijzend personeel, door te blijven betalen.

Er is intensief contact gehouden met de kinderen om er zeker van te zijn dat er bij hun voogden voldoende te eten is. En als kinderen medische behandelingen nodig hebben, wordt daar ook voor gezorgd. Helaas is online onderwijs geen optie, want de computers (en vaak ook electriciteit) ontbreken.

Zo zijn er maanden voorbij gegaan. De onderwijzers hebben allerlei achterstallig onderhoud gedaan en de bouw kon heel goed doorgang vinden. Sinds oktober zijn de examenklassen weer terug op school. Dat zijn de hoogste klas van de lagere school en van de middelbare school. De kinderen zijn heel blij weer op school te zijn.

De stichting Heart for children heeft begrepen dat de avondmaalscollecte voor de kinderen is bedoeld. Zij zouden heel blij zijn als er voldoende leermiddelen aangeschaft kunnen worden. Zoals lesboeken en leesboeken bijvoorbeeld. Al uw giften zullen daarvoor worden gebruikt. Zij willen u bijzonder bedanken voor alle steun die ze van onze Gemeente hebben mogen ontvangen. Wij zijn al heel vaak op werkbezoek geweest in Oeganda. Onze kerkelijke steun is een regelrechte zegen voor alle 300 weeskinderen die daar opgevangen worden. Dat hebben wij met eigen ogen gezien. De zendelingen in Oeganda hebben ons gevraagd u allen in deze zware tijd Gods zegen, liefde en kracht toe te wensen.

Uw gift kan ook gestort worden op het bankrekeningnummer van de diaconie Hervormde Gemeente Aalsmeer NL95RABO0300120516 o.v.v. Heart for Children

Vriendelijke groet,
Bert van de Lagemaat en Rob van Leeuwen

Bestel uw oliebollen en appelbeignets online! En ze worden – indien u dat wenst – nog gratis bezorgd ook!