Avondmaalscollecte Goede Vrijdag

Fred en Wilma Westerink

Fred en Wilma Westerink in Albanië worden al weer jarenlang door onze gemeente financieel gesteund, zodat zij in staat zijn daar hulp te geven en het evangelie te verspreiden.

Wilma heeft de Voedselbank Albanië opgericht, welke nu uitgegroeid is tot meer dan 15 centra door het hele land en deze zijn van groot belang voor veel Albaniërs, die in armoede leven. Er worden voedselpakketten samengesteld en uitgedeeld, ook worden er maaltijden gekookt voor honderden daklozen, ouderen en kinderen.

Fred is werkzaam in de gevangenenzorg. Onlangs is de naam van de organisatie veranderd. Stichting Gevangenenzorg Albanië is nu Stichting Prison Fellowship Albania. Hiermee bereikt de organisatie eenheid in de naamsbekendheid in Nederland, Albanië en internationaal.

Stichting Prison Fellowship Albania biedt kansen aan (ex-)gevangenen, hun kinderen en hun gezinnen om de spiraal van armoede en onmogelijkheden te verbreken. Het evangelie wordt gedeeld en praktische hulp wordt geboden.

Verleden jaar is er een app-groep geopend waar Fred en Wilma vertellen over wat ze meemaken en wat ze op het hart hebben. Hoe gevangenen veranderen doordat ze over het evangelie horen en hun leven een totale omkeer krijgt! Als je dit leest, gewoon in de app, word je er stil van. Pas zijn er foto’s gedeeld, van vernieuwing van ramen en het schenken van kachels. Dit werd mogelijk gemaakt door de financiële opbrengst van onze kerststuk-workshop.

Je kunt in deze app toegevoegd worden door één van de diaconieleden of door iemand die er al in zit. In deze app kun je niet reageren, dus je kunt alleen de verhalen lezen en de foto’s van Fred en Wilma zien. Het is de moeite waard en het raakt jou ook vast!

Wil je Fred en Wilma steunen, zodat zij hun werk in Albanië kunnen blijven doen, dan kun je helpen door te geven in de avondmaalcollecte. Of maak een bedrag over naar het bankreknr van de diaconie Hervormde Gemeente Aalsmeer NL 95 RABO 0300 1205 16 t. a. v. HA collecte. De QR-code hierbij afgedrukt, is ook te gebruiken. De diaconie verdubbelt deze collecte tot een maximaal bedrag van € 2500.

De diaconie vraagt om gebed voor het werk van Fred en Wilma en beveelt de collecte van harte aan!

Open Doors

Wij geloven in de kracht van herstel. Laat de haat niet winnen!