Bestemming coronacollecte

  • 12 juni 2020
  • 17:38

De collecte van afgelopen weken tijdens de lockdown was bestemd voor Corona.

Deze hebben we als volgt doorgegeven: Er is €500 naar ieder van de diaconale projecten gegaan voor Corona gerelateerde problemen. (Fred en Wilma Westerink voor hun werk in Albanië de gevangen zorg en voedselbank, voor de Kinderhuizen van Paulien Naber in Mexico, Bahay Aurora in de Filipijnen en Heart 4 Children in Oeganda, en naar onze zustergemeente in Aiud, Roemenie).
Tevens zullen we de Corona actie voor Afrika van Kerk in Aktie ondersteunen, want de problemen daar zijn niet enkel corona, maar zij zijn ook getroffen door extreem veel regen. Er zijn zelfs mensen omgekomen door overstromingen. Huizen zijn verwoest, oogsten mislukt. De honger zal hier nog lang duren. Het is zo pijnlijk om te zien hoe de mensen lijden: arme mensen kloppen iedere dag bij de hulpgevers aan de deur en smeken om eten.
Tevens zijn wij in discussie met het detentiecentrum Schiphol om hier iets te doen. Hier zitten circa 200 mensen, veelal alleen in een cel. We zullen hier waarschijnlijk iets lekkers gaan brengen ter bemoediging.

Vanaf 1 juni mogen we weer kerkdiensten organiseren, eerst met maximaal 30 mensen en vanaf 1 juli met maximaal 100 mensen, met alle regels van dien. De kerkenraden zijn nog in overleg hoe we dit gestalte gaan geven in onze kerken. We willen per deze datum ook het normale collecte rooster weer gaan oppakken. Wanneer de diensten in de kerk beginnen is het collecteren met de collectezak voorlopig nog niet toegestaan, dus dit moet op een andere manier geregeld worden.

Uw bijdrage voor de collecte kunt u blijven storten op de bankrekeningen voor de diaconie op NL95 RABO 0300 1205 16 en voor de kerk op NL08 RABO 0300 1421 61 o.v.v. het doel.
De collectes van 7 juni 2020 waren bestemd voor ‘Kerkvoogdij en Diaconie’ en ‘Kerk en Beheer’.

Namens de kerkrentmeesters en de diaconie

Deel met vrienden

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Bekijk ook

Blijf op de hoogte

Agenda

Hervormde Gemeente | Wijk Dorp | Wijk Oost

Contact

Algemeen contactformulier

Hervormde Gemeente

Postadres Algemene Kerkenraad:
Postbus 158
1430 AD  Aalsmeer

Postadres Kerkrentmeesters:
Postbus 333
1430 AH  Aalsmeer

Bankrekening:
NL08 RABO 0300 1421 61

Wijk Dorpskerk

Bezoekadres:
Kanaalstraat 12
1431 BE Aalsmeer​

Postadres:
Postbus 158
1430 AD  Aalsmeer

Wijk Oosterkerk

Bezoekadres:
Oosteinderweg 269
1432 AV Aalsmeer

Postadres:
Postbus 158
1430 AD  Aalsmeer

Blijf op de hoogte

Ontvang elke zaterdagochtend het laatste nieuws uit beide wijken.

Agenda Wijk Oost

Hervormde Gemeente | Wijk Dorp | Wijk Oost

Agenda Wijk Dorp

Hervormde Gemeente | Wijk Dorp | Wijk Oost