Buurtkastje Irene

Help mee dit buurtkastje te vullen!!

Sinds kort hangt er een buurtkastje aan gebouw Irene op de parkeerplaats. Dit kastje is bedoeld voor mensen die het niet zo breed hebben. Zij kunnen producten uit het kastje meenemen. Het is bekend dat er financiële nood is bij sommige gezinnen en alleenstaanden door de hoge energiekosten en dure boodschappen of door een andere reden. Deze mensen komen soms net niet in aanmerking voor de voedselbank en er is ook veel schaamte om daar naar toe te gaan. Uit het buurtkastje mag een ieder, die dat nodig heeft, gratis en anoniem pakken wat je kunt gebruiken.

Hoe weten mensen dit kastje te vinden, vraag jij je misschien af? De buurtkastjes zijn te vinden op een website en dus ook ons buurtkastje Irene. Verder maken we het bekend in de plaatselijke media en brengen we de buurt op de hoogte door flyers. Wij hopen op deze manier onze medemens te bereiken en te helpen!

Het kastje vullen is natuurlijk een eerste noodzaak. Het zou mooi zijn, als we dit als gemeente kunnen doen. Wil jij dit mooie plan steunen, breng dan op zondag naar de kerk wat boodschappen mee. Bij de ingang in de kerk staan een paar kratten waar je het in kunt doen. Je mag het ook zelf in het kastje zetten en dat mag natuurlijk ook op doordeweekse dagen. Misschien heb je wat in de kast (wat je toch zelf niet zo lekker vindt) of heb je een aanbieding bij de supermarkt van 2 voor één prijs, of spaar je zegeltjes voor iets wat je zelf toch niet nodig hebt, breng het mee naar het buurtkastje!

De voedingsmiddelen moeten aan de volgende regels voldoen:
– Alleen houdbare en ongeopende producten
– Niet over de houdbaarheidsdatum
– Geen alcohol en rookwaren

Graag ontvangen we ook verzorgingsartikelen, babyluiers, menstruatieartikelen enz. Het kastje zal iedere dag gecontroleerd en bijgevuld worden. Fijn dat een aantal gemeenteleden zich daarvoor willen inzetten.

Heb je een vraag over het buurtkastje, dan kun je die mailen naar diaconiehva@gmail.com.

We hopen dat veel mensen mee helpen dit mooie initiatief te steunen en dat minderbedeelden op deze manier iets kunnen meenemen, en zich gesterkt voelen door deze hulp. Het zijn vaak de kleine dingen die het doen!

Namens de diaconie, Margriet van Klinken

Deel met vrienden

Blijf op de hoogte

Agenda

Hervormde Gemeente | Wijk Dorp | Wijk Oost

Contact

Algemeen contactformulier

Hervormde Gemeente

Postadres Algemene Kerkenraad:
Postbus 158
1430 AD  Aalsmeer

Postadres Kerkrentmeesters:
Postbus 333
1430 AH  Aalsmeer

NL08 RABO 0300 1421 61

Bankrekening diaconie
NL 95 RABO 0300 1205 16

 

Wijk Dorpskerk

Bezoekadres:
Kanaalstraat 12
1431 BE Aalsmeer​

Postadres:
Postbus 158
1430 AD  Aalsmeer

Wijk Oosterkerk

Bezoekadres:
Oosteinderweg 269
1432 AV Aalsmeer

Postadres:
Postbus 158
1430 AD  Aalsmeer

Blijf op de hoogte

Ontvang elke zaterdagochtend het laatste nieuws uit beide wijken.

Menu

Meer

Agenda Wijk Oost

Hervormde Gemeente | Wijk Dorp | Wijk Oost

Agenda Wijk Dorp

Hervormde Gemeente | Wijk Dorp | Wijk Oost