Collecte 17 maart 2024

bestemd voor werelddiaconaat in Oeganda

In het noorden van Oeganda is het niet makkelijk om genoeg voedsel te verbouwen. Regen valt steeds onvoorspelbaarder door klimaatverandering.

Boerinnen en boeren weten niet goed meer wanneer ze moeten planten. Soms valt er te weinig regen, dan valt er weer te veel met overstromingen tot gevolg.

Met steun van Kerk in Actie leert de Anglicaanse Kerk van Oeganda droogtebestendige zaden te gebruiken en hun oogst beter te bewaren. Ze leren beter samenwerken, samen sparen en hun oogst samen verkopen. Boeren zetten alles op alles om bodemerosie tegen te gaan: ze planten bomen en leren houtbesparende ovens te bouwen. Dit alles steunt boerengezinnen in hun strijd om het dagelijks bestaan.

Met je gift in de collecte steun je de boerengezinnen in Oeganda om genoeg voedsel te verbouwen. Je kunt ook een bedrag overmaken naar het bankreknr van de diaconie Hervormde Gemeente Aalsmeer NL 95 RABO 0300 1205 16 t.a.v. werelddiaconaat Oeganda.

Van harte aanbevolen door de diaconie!