Collecte Israël-zondag

Uw gift voor projecten in Israël

De collecte voor as 3 oktober is bestemd voor twee goede doelen voor Israël. Eén deel gaat naar de organisatie ‘Christenen voor Israël’. Deze organisatie zet zich in om kennis over Israël te verspreiden. Het is belangrijk om goede informatie te geven over Israël, om weerstand te bieden voor de steeds weer oplaaiende Jodenhaat én om de kerk te helpen om te blijven bij de boodschap van Gods Koninkrijk. Er worden verschillende projecten gesteund. U vindt deze informatie op de website www.christenenvoorisrael.nl

De andere helft van de opbrengst van deze collecte is bestemd voor een project van Kerk in actie, nl ‘Joodse en Palestijnse kinderen spelen samen’.
Joodse en Palestijnse kinderen groeien gescheiden van elkaar op. Door decennia van oorlog en conflict is er veel onderlinge haat en wantrouwen. Ze zien elkaar niet als mens, maar als ‘bezetter’ of ‘terrorist’. Het Rossing Center wil aan deze negatieve stereotypen een einde maken door kinderen met elkaar in contact te brengen. In dit project wordt een Joodse school gekoppeld aan een Palestijnse school. De kinderen bezoeken elkaar in de klas en spelenderwijs leren ze over elkaars geschiedenis, tradities en identiteit.

Draagt u deze beide goede doelen voor Israël een warm hart toe, dan kunt u uw financiële bijdrage in de collectezak doen of overmaken naar het IBANnr van de Diaconie Hervormde Gemeente Aalsmeer NL 95 RABO 0300 1205 16 o.v.v Israël. Onderstaande QR-code is ook te gebruiken.
Hartelijk dank voor uw gift!
Namens de diaconie, Margriet van Klinken