Collecte zondag 17 oktober 2021

Dankzij onze steun verbetert het leven van boerengezinnen

Graag vertellen we u wat meer over het werk van de Lutherse Broederkerk in het droge noorden van Kameroen, dat onze gemeente op dit moment steunt via Kerk in Actie. Deze kerk ondersteunt haar gemeenteleden met duurzame landbouw en theologisch onderwijs.

Vincent kreeg geiten en een landbouw-training
Vincent (37 jaar) woont samen met zijn vrouw en drie kinderen in een klein dorp in Noord-Kameroen. Hij kreeg twee geiten en een landbouw-training van de Lutherse Broederkerk.Om zes uur ‘s-morgens voert hij eerst zijn geiten en vertrekt dan naar zijn stuk land buiten het dorp. Vincent heeft geleerd hoe hij zijn maisoogst kan verbeteren. En dat is niet zo makkelijk in een gebied waar het maar drie maanden per jaar regent. Hij kreeg onder andere meststoffen. Dit jaar heeft hij een goede oogst gehad.

Extra inkomsten zijn een hele verbetering
Het gaat nu beter met Vincent dan voorgaande jaren, toen hij maar net genoeg verbouwde om rond te komen. Vincent: “In mijn gezin is regelmatig iemand ziek, want hier komt veel malaria voor. Alles wat ik vorig jaar had verdiend, ging op aan de behandeling van malaria.Nu ik wat meer verdien, kan ik wat geld opzij leggen. Daarvan kunnen mijn drie kinderen naar school. Ook wil ik dat geld gaan gebruiken om een beter huis voor mijn gezin en mijzelf te bouwen. Ons dak is nu van riet, en dat is niet zo stevig. Ik zou graag metalen platen op mijn dak leggen. Dit is een hele verbetering, waar ik God iedere dag voor dank!”

• Een geit kost 45 euro
  • Een landbouw-training kost 90 euro
Wilt u uw bijdrage via de bank betalen, dit kan op bankrekeningnummer van de diaconie NL95 RABO 0300 1205 16 ten name van Diaconie van de Hervormde Gemeente, Aalsmeer o.v.v. Werelddiaconaat
Namens de diaconie