Dagboek bij de Joodse najaarsfeesten

Lees mee via de link in dit artikel.
  • 16 september 2020
  • 15:24

In 2017 schreef ds. Aart Brons een Dagboek bij de Joodse najaarsfeesten. Het doel ervan was mensen te laten meeleven met de Joodse feest- en vastendagen in het najaar: het Joodse Nieuwjaar, de Grote Verzoendag en het Loofhuttenfeest. Voor elke dag van 15 september tot 14 oktober 2017 was er een stukje, en dagelijks ging er een mailtje naar vele adressen om dat onder de aandacht te brengen.

Er kwamen veel enthousiaste reacties op. Ook werd gevraagd of het gepubliceerd zou kunnen worden. Het probleem is dan echter dat de Joodse feesten steeds op andere dagen van de gewone kalender vallen. Daarom werd er in 2018 en 2019 in de feestperiode een mailtje gestuurd met een samenvatting van het materiaal.

Dit jaar gebruiken we een update van het oorspronkelijke materiaal. Het gaat nu om de periode van 12 september tot 12 oktober. Het begint dus op een sjabbat – een week voor het begin van het nieuwe Joodse jaar 5781, dat dit jaar ook op een sjabbat valt. Als je gaat naar www.centrumvoorisraelstudies.nl/dagboek krijg je elke dag in de genoemde periode direct het passende stukje. Je kunt vandaar altijd nog naar de inleiding of naar andere dagen gaan.