De Coronacollecte

Gezocht vrijwilligers voor Detentiecentrum van Schiphol
  • 29 juni 2020
  • 21:49

In de afgelopen periode dat we niet naar de kerk konden gaan, was er de Corona-collecte. Deze collecte hebben we onder andere  bestemd voor de nadelige gevolgen van de Corona voor onze Diaconale projecten:  het kindertehuis in Mexico, Heart4children in Oeganda, onze zustergemeente in Roemenië, Fred en Wilma Westerink in Albanië, en het kindertehuis Bahay Aurora op de Filipijnen.

Er is ook een deel van deze collecte bestemd voor de gevangenen in het Detentiecentrum van Schiphol. Er is aan 212 gevangenen een attentie in de vorm van chocolade, en een bemoedigende kaart uitgedeeld. Onze contactpersoon, Liduine Thorn (pastor aldaar) stuurde ons een mail om te bedanken en met wat informatie over het detentiecentrum, wat zo dichtbij onze woonplaats is.

Er zitten alleen mannen. Zij zijn nog niet afgestraft, maar worden verdacht van iets. Dat kan van alles zijn, bv een taakstraf niet afgemaakt, een boete niet betaald, asielaanvragers, bolletjesslikkers (nu nauwelijks i.v.m. de corona), een contactverbod hebben overschreden, enz. Mensen kunnen daar toch wel een periode van 8-10 maanden zitten.

Sinds het Coronavirus uitbrak, is er geen bezoek meer voor de gevangenen. Na een paar weken is het mogelijk gemaakt dat ze kunnen skypen. Een uitkomst, zeker voor de mannen met familie in het buitenland. Er waren geen kerkdiensten meer. Na Pinksteren mocht dat wel weer, met 10 personen per keer. De diensten werden ook digitaal aangeboden. Sporten was ook niet mogelijk en geen bibliotheekbezoek.

Liduine is een voorleesproject gestart. De mannen worden gefilmd als ze een boekje voorlezen voor hun kinderen. Zo kunnen ze elke dag naar hun papa kijken en luisteren. Dit wordt ontzettend gewaardeerd. Zij vraagt voor dit project vrijwilligers, maar ook voor de kerkdiensten of eventueel bezoek. En dit is natuurlijk wanneer de corona maatregelen dat toestaan. Wilt u/jij meewerken aan deze projecten, vraag dan bij één van de diaconieleden hoe contact te leggen met pastor Liduine Thorn.

De diaconie

Studenten

Ga je verhuizen? Wees je bewust van je kerkelijke overschrijving.