De Coronacollecte

Gezocht vrijwilligers voor Detentiecentrum van Schiphol

In de afgelopen periode dat we niet naar de kerk konden gaan, was er de Corona-collecte. Deze collecte hebben we onder andere  bestemd voor de nadelige gevolgen van de Corona voor onze Diaconale projecten:  het kindertehuis in Mexico, Heart4children in Oeganda, onze zustergemeente in Roemenië, Fred en Wilma Westerink in Albanië, en het kindertehuis Bahay Aurora op de Filipijnen.

Er is ook een deel van deze collecte bestemd voor de gevangenen in het Detentiecentrum van Schiphol. Er is aan 212 gevangenen een attentie in de vorm van chocolade, en een bemoedigende kaart uitgedeeld. Onze contactpersoon, Liduine Thorn (pastor aldaar) stuurde ons een mail om te bedanken en met wat informatie over het detentiecentrum, wat zo dichtbij onze woonplaats is.

Er zitten alleen mannen. Zij zijn nog niet afgestraft, maar worden verdacht van iets. Dat kan van alles zijn, bv een taakstraf niet afgemaakt, een boete niet betaald, asielaanvragers, bolletjesslikkers (nu nauwelijks i.v.m. de corona), een contactverbod hebben overschreden, enz. Mensen kunnen daar toch wel een periode van 8-10 maanden zitten.

Sinds het Coronavirus uitbrak, is er geen bezoek meer voor de gevangenen. Na een paar weken is het mogelijk gemaakt dat ze kunnen skypen. Een uitkomst, zeker voor de mannen met familie in het buitenland. Er waren geen kerkdiensten meer. Na Pinksteren mocht dat wel weer, met 10 personen per keer. De diensten werden ook digitaal aangeboden. Sporten was ook niet mogelijk en geen bibliotheekbezoek.

Liduine is een voorleesproject gestart. De mannen worden gefilmd als ze een boekje voorlezen voor hun kinderen. Zo kunnen ze elke dag naar hun papa kijken en luisteren. Dit wordt ontzettend gewaardeerd. Zij vraagt voor dit project vrijwilligers, maar ook voor de kerkdiensten of eventueel bezoek. En dit is natuurlijk wanneer de corona maatregelen dat toestaan. Wilt u/jij meewerken aan deze projecten, vraag dan bij één van de diaconieleden hoe contact te leggen met pastor Liduine Thorn.

De diaconie

Deel met vrienden

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Bekijk ook

Blijf op de hoogte

Agenda

Hervormde Gemeente | Wijk Dorp | Wijk Oost

Contact

Algemeen contactformulier

Hervormde Gemeente

Postadres Algemene Kerkenraad:
Postbus 158
1430 AD  Aalsmeer

Postadres Kerkrentmeesters:
Postbus 333
1430 AH  Aalsmeer

NL08 RABO 0300 1421 61

Bankrekening diaconie
NL 95 RABO 0300 1205 16

 

Wijk Dorpskerk

Bezoekadres:
Kanaalstraat 12
1431 BE Aalsmeer​

Postadres:
Postbus 158
1430 AD  Aalsmeer

Wijk Oosterkerk

Bezoekadres:
Oosteinderweg 269
1432 AV Aalsmeer

Postadres:
Postbus 158
1430 AD  Aalsmeer

Blijf op de hoogte

Ontvang elke zaterdagochtend het laatste nieuws uit beide wijken.

Menu

Meer

Agenda Wijk Oost

Hervormde Gemeente | Wijk Dorp | Wijk Oost

Agenda Wijk Dorp

Hervormde Gemeente | Wijk Dorp | Wijk Oost