Eerste Pinksterdag 2021

Pinksteren het feest van de Geest

De overheid heeft aangegeven dat er versoepelingen zijn in de Coronaregels en ook in de Dorpskerk mochten wij dat zien. Van onlinediensten gingen wij vanaf 1 mei naar dertig bezoekers en op eerste Pinksterdag mochten er zelfs 40 bezoekers komen.

Oké, nog geen volle kerk maar het begint weer ergens op te lijken. En helaas mag zingen nog niet. Gelukkig zijn wij in de Dorpskerk gezegend met een groot aantal zeer goede muzikanten en ook deze dienst stond er weer een band die vol passie de dienst begeleide. Aangevuld met een geweldige organist en natuurlijk een voorganger met een goede en duidelijke preek maakte dat een mooie eerste Pinksterdag. O, die preek werd voorafgegaan door een kampvuurverhaal over een steen. Een soepsteen! Nieuwsgierig geworden…. luister het verhaal nog maar even af en luister dan direct de preek ook maar door. Een steen is niet koud, maar juist warm. Een steen moet je doorgeven net als het evangelie van onze Here Jezus Christus.

Het thema van de preek is “Laat het vuur weer branden”. Pinksteren, het feest van de Geest. De Geest geeft mensen een nieuwe taal om krachtig te spreken over de liefde van de Here Jezus. Pinksterfeest. Via Youtube of via Kerkdienstgemist is de dienst na te luisteren en dat zou je echt moeten doen.

In gebouw Irene was een grote groep kinderen aanwezig voor een ochtend met het thema “De Here Jezus zorgt voor ons en wij mogen ook voor anderen zorgen”. In de vlog’s (ja, zij maken vlog’s en dat zijn geen filmpjes) die de kinderen na het verhaal maakten vertelden zij over wat de Here Jezus voor hun en voor andere mensen doet en wat zij voor anderen doen.

Echt heel mooi om kinderen dan zo een eerlijk verhaal te horen vertellen.

Bekijk hier de vlog van Julius en Timon (mtg). 

Deel met vrienden

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Bekijk ook

Blijf op de hoogte

Agenda

Hervormde Gemeente | Wijk Dorp | Wijk Oost

Contact

Algemeen contactformulier

Hervormde Gemeente

Postadres Algemene Kerkenraad:
Postbus 158
1430 AD  Aalsmeer

Postadres Kerkrentmeesters:
Postbus 333
1430 AH  Aalsmeer

NL08 RABO 0300 1421 61

Bankrekening diaconie
NL 95 RABO 0300 1205 16

 

Wijk Dorpskerk

Bezoekadres:
Kanaalstraat 12
1431 BE Aalsmeer​

Postadres:
Postbus 158
1430 AD  Aalsmeer

Wijk Oosterkerk

Bezoekadres:
Oosteinderweg 269
1432 AV Aalsmeer

Postadres:
Postbus 158
1430 AD  Aalsmeer

Blijf op de hoogte

Ontvang elke zaterdagochtend het laatste nieuws uit beide wijken.

Menu

Meer

Agenda Wijk Oost

Hervormde Gemeente | Wijk Dorp | Wijk Oost

Agenda Wijk Dorp

Hervormde Gemeente | Wijk Dorp | Wijk Oost