Escaperoom “Kom uit de put”.

Wat een mooi project vanuit de Dorpskerk

Zondagavond 20 november is de Escaperoom afgesloten. Zo’n 350 deelnemers/62 groepen hebben de puzzels gemaakt en de reactie waren echt overweldigend.

Men werd ontvangen in gebouw Irene waar men de 10 geboden van de escaperoom te lezen kreeg en daarna begon het verhaal “Kom uit de put” met vele aspecten uit het leven van Jozef.

Via een videofilmpje zag men hoe de broers van Jozef hem in de put gooiden. Daarna ging men naar de kerk waar men belande in een vier meter diepe put. Daar werd Jozef verkocht als slaaf voor twintig sjekels en als men die op de bodem van de put gevonden had kon men de put uit en kwam langs een raam waar de reis naar Egypte met kamelen was uitgebeeld. Door het oplossen van Hebreeuwse tekens kreeg men de opdracht om naar de kamer van Potifar te gaan en Jozef te helpen met zijn taak daar. Vervolgens ontmoette men de schenker en de bakker in de gevangenis en ging men naar de kamer van de Farao. Daar zag men de droom van de slangen uitgebeeld, stond de tafel van de schenker met giftige en niet giftige wijn en was er ook nog een bibliotheek ingericht. Tot slot vond men op het kerkplein nog drie opdrachten. De stamboom van Jakob, een labyrint dat de reis van de broers van Jozef naar Egypte voorstelde en de zakken graan die de broers van Jozef mee namen met in de zak van Benjamin natuurlijk de beker van Jozef.

Jong en oud heeft deelgenomen aan de escaperoom. Soms moest men wat geholpen worden maar dat is niet zo vreemd als je nog nooit een escaperoom gedaan hebt en totaal niet weet wat er moet gebeuren. Maar ook de ervaren escaperoomgangers vonden deze escaperoom er geweldig uitzien. Wat als een mooi compliment beschouwd mag worden. Alles is dan ook aangepakt zowel technisch als creatief om dit project in onze mooie kerk tot een groots project te maken.

Iedereen, zowel de deelnemers als de gastvrouwen en gastheren in Irene, de bedenkers, de bouwers en de mensen die iedere avond in de kerk aanwezig waren om steeds weer alles klaar te zetten en om de deelnemers aanwijzingen te geven, hartelijk bedankt voor dit prachtige project.

Meer info en foto’s op de site van de escaperoom!!

Deel met vrienden

Bekijk ook

Blijf op de hoogte

Agenda

Hervormde Gemeente | Wijk Dorp | Wijk Oost

Contact

Algemeen contactformulier

Hervormde Gemeente

Postadres Algemene Kerkenraad:
Postbus 158
1430 AD  Aalsmeer

Postadres Kerkrentmeesters:
Postbus 333
1430 AH  Aalsmeer

NL08 RABO 0300 1421 61

Bankrekening diaconie
NL 95 RABO 0300 1205 16

 

Wijk Dorpskerk

Bezoekadres:
Kanaalstraat 12
1431 BE Aalsmeer​

Postadres:
Postbus 158
1430 AD  Aalsmeer

Wijk Oosterkerk

Bezoekadres:
Oosteinderweg 269
1432 AV Aalsmeer

Postadres:
Postbus 158
1430 AD  Aalsmeer

Blijf op de hoogte

Ontvang elke zaterdagochtend het laatste nieuws uit beide wijken.

Menu

Meer

Agenda Wijk Oost

Hervormde Gemeente | Wijk Dorp | Wijk Oost

Agenda Wijk Dorp

Hervormde Gemeente | Wijk Dorp | Wijk Oost