Extra maatregelen Dorpskerk

Mondkapje verplicht en minder medewerkers.

Alleen samen krijgen we corana onder controle. Er wordt momenteel veel van ons allemaal gevraagd. De nieuwe maatregelen treffen veel mensen en bedrijven.

Over de uitzonderingspositie van kerken is de afgelopen weken veel geschreven. De kerkenraad van de Dorpskerk volgt al vanaf het begin de adviezen van de Protestantse Kerk. Deze adviezen zijn gericht op de gezondheid van mensen en niet het opzoeken van de grenzen van wat wettelijk mogelijk is.

De kerkenraad heeft in een extra vergadering het volgende besloten:

Mondkapjes

We vragen iedereen met een mondkapje naar de kerk te komen. Deze te dragen bij binnengaan en uitgaan. Het mondkapje hoeft niet op als je zit.
We vragen dit ook aan de volwassenen in Irene. Tijdens de dienst en nevendienst dragen medewerkers geen mondkapje.

30 bezoekers

We houden vast aan de 30 bezoekers, die zich kunnen aanmelden voor de dienst. Dit kan telkens voor een hele maand. Echter tot uiterlijk 18.00 uur voorafgaand aan een dienst.

Iedereen die zich voor een dienst in een maand heeft aangemeld krijgt op vrijdagavond een email. Hierin staat dat of dat u welkom bent, of dat u zich weliswaar heeft aangemeld maar niet bij de groep van 30 zit en dus niet mag komen, of dat een bevestiging dat u zich voor de dienst niet had aangemeld en dus ook niet mag komen.

Medewerkers

We schalen terug in het aantal medewerkers. We zijn als Dorpskerk gezegend met de vele vrijwilligers, die zich inzetten bij de diensten. Maar we vinden dat 20 medewerkers (en soms ook nog een partner/kind) de verhouding met de 30 bezoekers een verkeerde beeldvorming geeft. Daarom is besloten om het aantal medewerkers te verminderen. Verder moeten partners en kinderen van medewerkers zich voortaan ook aanmelden.