Floor Kreeft naar School of Worship Parijs

Update 23 september 2020 Nieuw avontuur

Beste Dorpers,

Weer een nieuwbericht van mijn kant, want er staat mij weer een nieuw avontuur te wachten! Zoals velen van jullie zullen weten, begon ik in januari mijn DTS in Amsterdam. Een DTS waar helaas al snel een einde aan kwam, maar ik kijk met een heel dankbaar hart terug naar die tijd! Dankbaar ook, dat ik wél mijn diploma kreeg, dat gaf namelijk weer ruimte voor nieuwe mogelijkheden; een secundairy school in YWAM, een vervolgschool in de zending.

Na een paar weken nadenken wat mijn volgende stap zou worden (ik moest veel eerder nadenken over deze vraag dan verwacht, dus u kunt zich voorstellen dat dit op sommige momenten een flinke zoektocht is geweest) was ik eruit dat ik graag een secundairy school zou willen doen, en ging ik oriënteren. Er zijn veel verschillende scholen en richtingen binnen YWAM, maar ik was er al snel uit;

Ik ga de School of Worship volgen in Parijs!

Deze school is volledig gericht op aanbidding; het hart van aanbidding, de Bijbelse achtergrond achter aanbidding enz. en zal naast de theoretische kant ook veel praktijklessen hebben als in zang- en muzieklessen, songwriting lessen enz. Bij een secundairy school hoort ook meer huiswerk en moet ik studiepunten behalen om uiteindelijk mijn diploma te kunnen halen. Ik ben benieuwd!

Ik had jullie graag in de kerk meer hierover verteld, maar vanwege veranderende regels heb ik besloten 1,5 week eerder naar Frankrijk te vertrekken. Ik vertrek woensdag 23 september in plaats van 3 oktober. De school begint op 4 oktober en duurt 6 maanden, 3 maanden les fase en 3 maanden zendingsreis om in praktijk te brengen wat ik in de eerste periode geleerd heb. Voor de laatste 3 maanden bid ik dat het door kan gaan!

Ik zal op de website weer af en toe een update schrijven, dat was tijdens mijn tijd in Amsterdam ook mooi om te doen en heeft tot veel mooie reacties en gesprekken geleidt!

Voor nu rest mij niets meer dan te zeggen; à Dieu, ga met God!

Liefs, Floor

Wilt u dit nieuwe avontuur ondersteunen? Dat kan door geld over te maken naar de diaconie; NL 95 RABO 0300120516 t.n.v. Diaconie Ned. Herv. Gem. onder vermelding van SOWFloor.

Floor Kreeft -26-4-2020- Change of plans!

Een mens maakt allerlei plannen, wat wordt uitgevoerd, is het plan van de HEER. – Spreuken 19:21

Een update, niet vanuit Amsterdam of een outreach-locatie, maar vanuit mijn eigen kamer in Aalsmeer met uitzicht op de kerk.

Een aantal weken geleden schreef ik een nieuwsbrief, sloot ik het bestand op maandagavond 16 maart af, om het de volgende dag nog één keer door te lezen en op te sturen om op de website te plaatsen. Niet wetende dat die volgende ochtend alle plannen zouden veranderen…

Door het drukke programma kregen we niet altijd veel mee van wat er allemaal in de wereld gebeurde, maar we hadden de drukke stad steeds leger zien worden, we hadden regelmatig meetingen over hoe we maatregelen toe moesten passen, overal in het gebouw waren alcoholpompjes opgehangen en via het nieuws hadden we dat weekend gehoord dat alle scholen gesloten werden en samenkomsten van 100 mensen en meer niet meer toegestaan waren. Sommigen werden wat zenuwachtig, anderen hadden er nog volle vertrouwen in dat de outreach-plannen die we maakten gewoon door zouden gaan. Die zondag gingen we zelfs nog met een groep vanuit Amsterdam naar Aalsmeer om bij een huiskamerdienst te zijn, we liepen een rondje door Aalsmeer en ik liet de Dorpskerk van binnen zien en de meiden ontmoetten mijn familie.

We waren op de hoogte van het nieuws, en wisten dat er misschien dingen zouden moeten gaan veranderen. Die maandag leek alles gewoon door te gaan. De Bijbelstudie-bijeenkomsten kregen wel een andere vorm, de verschillende scholen die in het gebouw gehouden werden moesten apart eten, we mochten alleen voor boodschappen nog naar buiten en moesten écht afstand gaan houden (wat heel moeilijk is op een basis waar honderden mensen wonen, maargoed, het ging). ’s Avonds schreef ik met een paar anderen onze nieuwsbrieven en gingen we op tijd naar bed. Onze slaapzaal keek uit op de binnentuin van het gebouw en we konden overal waar het licht was naar binnen kijken. We zagen dat de staffers en de schoolleiders een meeting hadden. Hmm, zou er dan toch nog iets gaan

veranderen??? Terwijl we in bed lagen, namen we een moment om met elkaar te bidden, voor wijsheid voor de staff als zij keuzes moesten gaan maken en voor ons een goede nachtrust en geen zorgen voor de dag van morgen, want die zou wel voor zichzelf zorgen.

De volgende ochtend… Dinsdag 17 maart kwamen we fris en fruitig na het ontbijt en stille tijd naar beneden voor een uur aanbidding. Dachten we. De stoelen stonden ver uit elkaar en onze schoolleider stapte naar voren. Hij viel met de deur in huis, we moesten diezelfde week nog naar huis… Het was niet langer haalbaar om met alle maatregelen in één gebouw te leven, de grenzen naar alle outreach-locaties werden gesloten en landen riepen studenten naar huis… We wisten allemaal dat het beter was, dat dit moest, en geen idee hebbende hoe alles eruit zou zien, vonden we moed en vrede, we wisten dat we dit konden! Iedereen moest zo snel mogelijk een ticket boeken, en ik belde in tranen mijn vader. ‘Ik kom naar huis pap…’

Naast al die tranen hebben we die dagen ook nog dikke lol gehad. Van onze laatste dagen samen in Amsterdam moesten we het beste maken, dus haalden we de pakken stroopwafels en hielden we die avond een dorm-party. Dat hebben we in onze 9 weken veel gedaan, dansuurtjes in de slaapzaal met de typische Nederlandse lekkerheden; stroopwafels en Tony Chocolony 😊 We maakten ’s avonds laat wandelingen door het donkere Amsterdam, hielden nog meer ping-pong battles, sprongen in de grachten, hadden ’s nachts de grootste lol en maakten er zo met zijn allen het beste van.

Gekke, emotionele dagen volgden, woensdagavond werd ons afscheidsdiner en de tentoonstelling van de eindprojecten van de ARTS DTS werd gecombineerd met het uitzenden van ons naar huis, de meesten van ons naar quarantaine, maar het onwetende. We namen in twee dagen tijd afscheid van iedereen van de school en de basis. Zoveel eerder dan we gehoopt hadden aan het begin van onze DTS. Het afscheid dat gepland stond op 29 juni, werd nu 20 maart, elke dag zwaaiden we meer mensen uit en werd de slaapzaal leger…

Op vrijdag pakte ik mijn laatste spullen in, haalden we al het beddengoed van de stapelbedden, trokken we de stekker van de koelkast uit het stopcontact en zwaaide ook ik Amsterdam gedag. Nog niet helemaal beseffende wat er de afgelopen dagen allemaal gebeurd was en met een zeer hart, ging ik naar huis, terug naar Aalsmeer.

De laatste weken van de lesfase van de DTS konden we gelukkig online nog afmaken. Met een iets ander lesschema (in Amsterdam hadden we een 50-urig programma, dat werd gelukkig iets minder) hebben we nog 4 weken les gehad en konden we elkaar gelukkig nog zien, dat maakte de schok en de plotselinge transitie naar huis iets makkelijker. Wat mogen we dankbaar zijn voor technologie in deze tijden, zo kunnen we toch nog verbonden met elkaar blijven! Vorige week vrijdag zaten we allemaal in jurken en pakken voor onze laptops en was het moment daar; het afronden van onze DTS… Floor heeft de lesfase succesvol afgerond en is vanaf vrijdag een discipel met een DTS-papiertje!

Het schrijven van dit alles, doet me weer denken aan alle mooie momenten die ik in mijn negen weken in Amsterdam hebt gehad, ook de laatste dagen. Ondanks dat we allemaal overweldigd waren door de veranderingen en verdriet hadden om het afscheid, hadden we ook zoveel moed voor de tijd die komen ging, vrede in het verdriet en een eindeloze dankbaarheid voor onze tijd in Amsterdam. In negen weken tijd hebben we samen zoveel meegemaakt, zoveel geleerd, gelachen, gehuild en zijn we zoveel gegroeid in onze relatie met Hem. Ik sta versteld van hoeveel er in negen weken kan gebeuren en hoe vreemdelingen als een hechte familie kunnen gaan voelen. Ik ben eindeloos dankbaar voor deze mooie weken!

De plannen die we hadden liepen anders, volgens de plannen die wij gemaakt hadden, zou ik nu met een team in Zuid-Afrika zitten, en wat had ik er zin in om weer in Afrika te zijn. Maar nee, onze plannen veranderden, en die veranderingen maken we alleen maar meer beseffen dat ik geen volger ben van de plannen die ik kan maken, maar een volgeling van God, een volgeling van Jezus.

Een mens maakt allerlei plannen, wat wordt uitgevoerd, is het plan van de HEER. – Spreuken 19:21

In Amsterdam zeiden we ‘What a crazy time to be alive!’ Ik voel me gezegend om in deze tijd te leven, en om in het midden van een pandemie te mogen weten dat onze God heerst boven alles en dat ik Hem beter mag leren kennen. Wat een zegen dat ik in deze tijden in Aalsmeer mag zijn, actief mag zijn in Check-IN en zo kan delen van wat ik de afgelopen maanden allemaal mocht leren en ervaren over/van Jezus’ boodschap van liefde, hoop en vrede!

Ik mis het, het DTS-leven, het mooie Amsterdam, de heerlijke community en waardevolle vrienden 24/7 om me heen, het leven met 13 meiden op een slaapzaal, het drukke programma en het samen spitten in de Bijbel, het Engels praten, de uren in de prayer tower en de meest bijzondere gesprekken op de meest aparte momenten, het oude gebouw en de mooie uitzichten, het samen zijn, de vrijheid, de nachtelijke avonturen en niet kunnen slapen van de slappe lach, de herrie van meer dan 100 mensen die tijdens het eten enthousiast ervaringen delen, het dweilen van de gangen, de dorm-party’s, de lessen waarin ik notitieboek na notitieboek vol schreef en de urenlange worship-momenten. Zoveel van de mooie tijd in Amsterdam mis ik, maar het samen leven en beleven mis ik, de hele dag mensen om je heen hebben is misschien nog wel dat wat ik het meeste mis in deze tijden!

Geen zorgen hoor, het gaat goed met mij! Eerder thuiskomen dan gedacht en een DTS die eerder stopt, maakt dat ik eerder na mag denken over wat de volgende stap zal zijn, dus veel is nog in het onwetende, maar ik heb goede moed. Ik geloof dat als er een deur sluit, een ander zal openen en ik ben heel benieuwd wat God voor mij heeft en waar Hij mij heen zal leiden!

Ik wil iedereen bedanken voor de (financiële) steun, appjes, post, bemoedigingen en gebeden. Ik zie uit naar het moment dat we elkaar weer kunnen zien en ik meer van mijn verhalen kan vertellen, en tot die tijd bid ik iedereen hoop, vrede en moed toe. Dat u en jij in deze tijd van ‘gedwongen rust’ zal groeien in geloof en in verbondenheid met Hem. In Zijn Naam zijn wij verbonden!

Zegen,

Floor Kreeft.

Floor Kreeft -18-2-2020- De tijd vliegt!

Hey hallo!
Het is al 3 weken geleden dat ik een update schreef, en wat zijn die weken voorbij gevlogen! Drie weken voelt als 3 dagen haha! Drie weken verder, betekent in totaal een maand DTS! Wauw!

De afgelopen weken gingen meer in op het beter leren kennen van God, de Heilige Geest en het volgen van Jezus. Super interessant en veel theorie, ik heb in 3 weken tijd twee notitieboeken volgeschreven!

In de vorige update vertelde ik dat ik benieuwd was naar de openbaringen en tranentrekkers die de komende lectures zouden gaan brengen. Ze kwamen. Elke dag zijn er nieuwe dingen om te leren en ik werd meerdere keren geraakt door nieuwe dingen die ik leerde! Wat ben ik dankbaar dat ik hier mag zijn en zoveel mag groeien in mijn relatie met God en zoveel mag leren en meemaken! Ik zal een paar verhalen met jullie delen over afgelopen weken;
Op 31 januari reisden we met een touringcar vol met YWAM’ers af naar Dordrecht, naar een evenement ter ere van het 60 jarig bestaan van Jeugd met een Opdracht. De spreker van die avond was Loren Cunningham, de oprichter van YWAM. Wat bijzonder om deze man te horen spreken over zoveel dingen die er in zijn leven en het koninkrijk van God zijn gebeurd, nu gebeuren en in de nabije toekomst in de planning liggen. Wat heb ik een grote bewondering voor deze man, Loren Cunningham heeft de hele wereld gezien en reist, op zijn 85e, nog steeds de hele wereld over om te spreken en mensen van YWAM te trainen. Een paar dagen na het evenement in Dordrecht zou Loren via België, Scandinavië en Tjechië naar Brazilië vliegen om daar te spreken op het evenement ‘The Send’, waar 140 duizend jongeren samenkwamen in voetbalstadia om geïnspireerd te worden, een mega groot evenement, dat binnen een paar uur helemaal was uitverkocht!

In de ‘Heilige Geest’ week hebben we veel geprofeteerd en woorden ontvangen. Wat bijzonder hoe God door de Heilige Geest Zijn vaderhart en gedachten voor Zijn geliefde kinderen met ons wilt delen. Als een echte YWAM’er, pak je zodra iemand gaat profeteren je telefoon en neem je de woorden op, om later terug te luisteren, uit te schrijven en te toetsen in gebed en stille tijd. Ik vind het erg bijzonder om de woorden terug te luisteren, er doorheen te gaan en om van anderen te horen hoe woorden door mij heen tot hen gesproken hebben.

Elke eerste donderdag avond van de maand is er een Pursuit avond in de Poort, een avond met worship en een praatje. Op die avond is de Poort open voor iedereen en komen er bijvoorbeeld ook mensen die we uitgenodigd hebben tijdens evangelisatie. Het is een mooie tijd om met elkaar en met God te verbinden. Afgelopen Pursuit avond kwamen er een paar leukerds van Check-IN langs. Leuk om ze even te kunnen laten zien waar ik woon en leef deze tijd. De spreker van de avond, Daniel Hoogteijling, deelde getuigenissen van de tijd dat hij als zendeling in Afrika was. Heftige verhalen, die op iedereen diepe indruk maakten. Ook heel mooi om te horen, de verhalen brachten moed en bemoediging, want door zijn verhalen was de kracht van gebed zichtbaar en heeft God Zijn trouw laten zien. Aan het eind van zijn praatje baden we om meer van Gods vaderhart voor de wereld en Afrika te voelen, een intens maar prachtig moment. Ik zat op mijn knieën voor de wereldkaart en voelde naast Gods pijn om de gebrokenheid, ook Zijn liefde voor de schepping en Zijn uitnodiging om samen met Hem te werken aan het herstel van het koninkrijk. Meerdere emotionele momenten waarop God mij uitnodigde om mee te werken in Zijn koninkrijk en mijn leven aan Hem te geven volgden in de dagen erna. Het ontgaat me niet dat tijdens dagen was waarop ik vastte.

EERSTE KUNSTSTUK:

Aan het begin van de DTS kregen we een boek dat Loren Cunningham heeft geschreven over het ontstaan en de geschiedenis van YWAM. We kregen de opdracht om het boek te lezen en er een boekverslag over te maken. Als ARTS DTS kregen we de opdracht om op een creatieve manier een boekverslag te maken en in kunst uit te drukken wat het boek ons geleerd heeft.

Ik borduurde als boekverslag een oor op een canvas. Tijdens het lezen van het boek zag ik een beeld van een oor op een canvas en ik besloot om dat beeld en de woorden die God erbij sprak ook zichtbaar te maken voor anderen. Het mooie van kunst; iets in bestaan brengen.
Het oor staat voor het luisteren naar Gods stem. In het boek staan veel verhalen over hoe God tegen Loren sprak over YWAM en ook in mijn eigen leven heb ik getuigenissen over het luisteren naar Gods stem. Elk streepje dat je ziet is 1 steek, het kost tijd en geduld voordat je ziet wat al de steken samen vormen en je het grotere plaatje kunt zien. Tijdens het borduren van het oor sprak God over de achterkant van het borduurwerk; ‘the messy part of hearing Gods voice’. Soms ziet het leven er even niet zo mooi uit, lijken dingen door elkaar heen te lopen of je raakt de draad kwijt door dingen die er gebeuren. Misschien vind ik de achterkant wel net zo mooi als de voorkant, God maakt met zijn trouw en liefde altijd een mooi kunstwerk van ons leven, als we Hem laten borduren.

BEZOEK

Vorig weekend kwamen mijn ouders en Nienke en Bram op bezoek. Ik vond het maar vreemd om te beseffen dat het bijna een maand geleden was dat ik ze gezien had, want voor mij voelde het als gisteren… Heel fijn om ze even bij te kletsen, ze voor te stellen aan mede DTS’ers en een door mijn moeder klaargemaakte grofvolkoren boterham met kaas te eten, haha! Ik gaf ze een rondleiding door het gebouw en natuurlijk liet ik ze even de prayer tower zien. Nienke sprong achter het keyboard, ik pakte mijn gitaar en samen zongen we ‘Jezus overwinnaar’. Leuk feitje; iedereen vind dat lied erg mooi, ook al spreken ze geen Nederlands. Een getuigenis dat de Heilige geest geen grenzen in talen heeft, Hij spreekt door elke taal heen. Na wat tijd in de prayer tower en het delen van meer verhalen liepen we een rondje door Amsterdam. Het stormde dat weekend, dus we waaiden bijna onze jassen uit!

Bedankt voor de knutsels van de kindernevendienst, heel lief!

OUTREACH:

Deze week gaat het over het koninkrijk van God en hoe wij daarin mee kunnen werken. Aankomende zaterdag vertrek ik met een paar mede DTS’ers en twee staffers naar Utrecht voor mijn eerste outreach; ‘mini-outreach’. Ik ben benieuwd, het zal een week worden waarin we in plaatselijke projecten en kerken gaan dienen, zullen evangeliseren en een evenement als een worshipavond gaan organiseren. Ik ga volgende week vertalen en meezingen en -spelen in worship. Spannende dingen, maar een mooie manier om uit te stappen en te groeien in de gaven die God mij gegeven heeft.

Elke vrijdagmiddag hebben we een tijd waarin we met de hele DTS samenkomen, afgelopen vrijdag was het klaslokaal gevuld met adrenaline; we kregen te horen waar we naartoe op outreach gaan! Ik kan er vanwege visums nog niet zoveel over zeggen, hopelijk volgende nieuwsbrief, maar ik ben heel erg enthousiast over waar ik heen mag!

GEBED:

Dank voor alle gebeden tegen de griep hier, we zijn flink opgeknapt. Velen zijn nog verkouden, maar het gaat een heel stuk beter!

Voor komende weken wil ik vragen of jullie willen bidden voor de plaatsen waar we naartoe gaan op ‘mini-outreach’; voor de mensen die we ontmoeten, dat hun harten zullen ontvangen en dat wij kunnen dienen waar nodig. Ook wil ik jullie vragen om te bidden voor mijn taak als vertaler, dat ik gevuld mag zijn met de Heilige Geest om de boodschap die iemand spreekt goed te vertalen en over te brengen en God mijn stem zal zegenen tijdens het vertalen en de aanbidding.

FINANCIËN:

Bedankt voor de giften die ik mocht ontvangen!
Als u/ jij mijn DTS en/of die van medestudenten die de DTS niet zelf kunnen betalen wilt ondersteunen, dan kan dat door geld over te maken naar de diaconie; NL 95 RABO 0300120516 t.n.v. Diaconie Ned. Herv. Gem. onder vermelding van DTS Floor.

Liefs,
Floor Kreeft

Groetjes van Flora de Dutchie!

Het is zaterdag 25 januari en de eerste lesweek van mijn DTS is alweer voorbij! Vorige week woensdag maakte ik met een koffer, een backpack en een gitaar mijn entree in ‘De Poort’, het YWAM gebouw op het Kadijksplein in Amsterdam dat ik de komende maanden mijn huis mag noemen.

De January DTS bestaat uit een groep van 32 studenten en 9 staffers. 41 broers en zussen met 12 verschillende nationaliteiten uit 5 continenten, een wonder op zich en onbegrijpelijk dat wij allemaal bij elkaar zijn gebracht in het mooie Amsterdam!
De eerste dagen waren introductiedagen; veel informatie over YWAM en hoe de DTS eruit gaat zien. In het weekend deelden we onze levensverhalen en getuigenissen met elkaar. Intens, maar heel mooi, er gaat zoveel kracht vanuit om getuigenissen te delen! Openbaring 12:11.

Maandag startte de echte lesweek. We gingen samen door het scheppingsverhaal en kregen les over hoe God met ons communiceert en over gebed. Lessen die zoveel nieuwe openbaringen geven en ons in de eerste week van dit nieuwe avontuur al zo laat groeien!
God maakte de mens naar Zijn evenbeeld om in relatie met ons te kunnen leven. Door heel de Bijbel kun je lezen hoe trouw God is aan Zijn volk en hoe Hij ernaar streeft om de verbroken relatie met ons te herstellen, door Zijn reddingsplan en door met ons te communiceren op zoveel verschillende manieren!
Naast de theorielessen kregen we ook praktische training in de vorm van evangelisatie, profeteren en interseccions (samen bidden). Bijzonder om bepaalde woorden over mijn leven opnieuw te ontvangen als bevestiging en te bidden voor de families, kerken en plaatsen waar we vandaan komen. Wat hebben we gelachen toen we midden in het gebed op de klok keken en zagen dat wat voelde als 5 minuten, een uur bidden was!

Deze week begon ook de ARTS delen van de DTS. We hebben komende maanden veel workshops en creatieve tijd samen, het is heerlijk om zoveel creatieve mensen om mij heen te hebben en ik zie uit om al die gaven te zien ontvouwen komende maanden!

Aan het eind van onze les fase hebben we in het grote ‘Jesus loves you – God roept u’ gebouw van Jeugd Met Een Opdracht een expositie van onze afstudeerprojecten. Bijzonder, want wanneer heb je nou de mogelijkheid om in het centrum van Amsterdam jouw eigen kunst in een expositie te hebben?! Ik zie uit naar het proces van creëren en hoe God door de kunst die gaat ontstaan gaat spreken tot de mensen die het gaan zien!

De DTS heeft een druk programma. Er is weinig tijd om even rustig de lessen te processen, maar tijdens het dweilen van de gangen en het soppen van de badkamer (mijn dagelijkse klusjes) is het heerlijk om met een muziekje even tot rust te komen en op te laden voor de volgende lessen.

Ik ben vaak te vinden in de ‘prayer’ tower, het bovenste kamertje van ‘de Poort’. Een van mijn favoriete plekjes van dit prachtige gebouw. In het midden van een drukke stad een plek van rust, met 360° uitzicht over Amsterdam. Een heerlijke plek waar ik vaak mijn dag begin met stille tijd en tot ‘s avonds laat mooie gesprekken heb met mede-DTS’ers. Vooral met Henry uit Gambia die een mega indrukwekkend levensverhaal heeft, heb ik veel avonden doorgebracht op dit bijzondere plekje. Samen delen we verhalen, lachen we, verwonderen we ons over Gods goedheid en trouw dat door zijn verhaal is geweven en bidden we samen. Ik ben dankbaar dat ik hem, en zoveel andere mooie mensen mag leren kennen! Ik had nooit gedacht dat ik met zoveel verschillende mensen uit zoveel verschillende landen samen zou leven en deze speciale maanden zou delen, en ik kan niet geloven dat ik 2 weken geleden al deze mooie mensen nog niet kende!

Het is zo bijzonder wat er in een week allemaal al kan gebeuren! Na een week van vriendschappen opbouwen, wennen, switchen naar Engels en mensen Nederlandse woorden leren, wandelingen door de stad, spontane worship momenten op de slaapzaal, heel veel plezier en momenten van verwondering en openbaringen, zijn we vol, moe, toe aan weekend en ziek. Er gaat een griep door de slaapzaal, dus iedereen zit aan de gember-citroen-honing thee en vitamine C drankjes, hopelijk knappen we allemaal snel op, want er staat komende week weer een hoop op ons te wachten!

Komende week is het thema ‘Heilige Geest’, ik zie uit naar alle nieuwe openbaringen en tranentrekkers deze week ons gaat brengen! Ik zou u willen vragen om mee te bidden tegen de griep en voor de sprekers die deze week les komen geven. Dat ze de juiste woorden mogen ontvangen en dat onze harten open en ontvankelijk zullen zijn voor de openbaringen die God ons wilt geven.

Als u/ jij mijn DTS en/of die van medestudenten die de DTS niet zelf kunnen betalen wilt ondersteunen, dan kan dat door geld over te maken naar de diaconie; NL 95 RABO 0300120516 t.n.v. Diaconie Ned. Herv. Gem. onder vermelding van DTS Floor.

Liefs, groetjes, gebed en zegen,
Flora de Dutchie.
Floor Kreeft.

—————————————————————-

Floor Kreeft begint aan haar DTS

Hey Dorpers!

Ik begin aan een nieuw avontuur in mijn leven! Ik verhuis woensdag 15 januari naar de Poort in Amsterdam om daar aan mijn DTS te beginnen!

Toen ik een paar maanden geleden besloot om met mijn studie te stoppen, gaf ik dit jaar, mijn tijd en creativiteit aan God en heb ik heel erg Zijn leiding ervaren naar deze nieuwe stap in mijn leven. Ik scrolde op de website van YWAM naar beneden, en stopte bij de ARTS DTS; een DTS waarin we in de eerste fase naast de theorielessen ook op zoek gaan naar hoe wij onze creativiteit God kunnen ontmoeten en die talenten in kunnen zetten voor Zijn koninkrijk. Een DTS die vanaf moment één helemaal bij mij voelde passen en waar ik meteen enthousiast over was! God voorzag; binnen een paar weken was mijn aanmelding rond en had ik een andere baan, waar ik het mega naar mijn zin heb gehad afgelopen maanden.

Na de les fase gaan we 10 dagen na Israël, waar we ons samen met de CORE DTS studenten meer zullen verdiepen in het oude verbond en Gods liefde en trouw aan Zijn volk. Hierna start de outreach fase van 9 weken, waar ik nu al naar uit zie! Ik heb al zo lang als ik me kan herinneren een hart voor Afrika, en in de zomer van 2018 mocht ik een maand door het mooie Oost-Afrika reizen. Daar is mijn hart nog meer gesmolten voor zending, Gods mooie schepping, mensen en reizen. Ik ben benieuwd waar God mij tijdens deze DTS en verder in mijn leven heen zal leiden om Hem te dienen en bekend te maken.

Ik ben dankbaar dat ik vanuit de Dorpskerk uitgezonden wordt, een gemeente met veel diversiteit, waar ik op verschillende plekken mocht dienen. Ik had een rol in de band en in de crew van Check-IN, een plek waar mooie vriendschappen zijn ontstaan en ik afgelopen jaren heel erg ben gegroeid in mijn relatie met God.

Ik zie uit naar de dingen die komend half jaar mij gaan brengen, naar het avontuur, naar alles wat ik mee mag maken en mag gaan ervaren, naar de vriendschappen die gaan ontstaan, naar mijn groei en hoe ik het komende half jaar mijn creativiteit mag ontwikkelen en in mag zetten voor het koninkrijk!

Het zou fijn zijn als u/ jij mijn DTS financieel ondersteund, dit kan door geld over te maken naar NL 95 RABO 0300120516 t.n.v. Diaconie Ned. Herv. Gem. onder vermelding van DTS Floor.

Liefs,

Floor Kreeft

Deel met vrienden

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Bekijk ook

Gevolgen coronavirus

Kerkdiensten en meeste activiteiten tot 6 april gaan niet door als gevolg van het Coronavirus

Blijf op de hoogte

Agenda

Hervormde Gemeente | Wijk Dorp | Wijk Oost

Contact

Algemeen contactformulier

Hervormde Gemeente

Postadres Algemene Kerkenraad:
Postbus 158
1430 AD  Aalsmeer

Postadres Kerkrentmeesters:
Postbus 333
1430 AH  Aalsmeer

NL08 RABO 0300 1421 61

Bankrekening diaconie
NL 95 RABO 0300 1205 16

 

Wijk Dorpskerk

Bezoekadres:
Kanaalstraat 12
1431 BE Aalsmeer​

Postadres:
Postbus 158
1430 AD  Aalsmeer

Wijk Oosterkerk

Bezoekadres:
Oosteinderweg 269
1432 AV Aalsmeer

Postadres:
Postbus 158
1430 AD  Aalsmeer

Blijf op de hoogte

Ontvang elke zaterdagochtend het laatste nieuws uit beide wijken.

Menu

Meer

Agenda Wijk Oost

Hervormde Gemeente | Wijk Dorp | Wijk Oost

Agenda Wijk Dorp

Hervormde Gemeente | Wijk Dorp | Wijk Oost