Gevolgen coronavirus

Kerkdiensten en meeste activiteiten tot 6 april gaan niet door als gevolg van het Coronavirus
  • 12 maart 2020
  • 23:09

Op donderdag 12 maart heeft de regering nieuwe aanvullende maatregelen bekend gemaakt ter bestrijding van het Coronavirus.

Eén daarvan is dat het verboden wordt om bijeenkomsten te houden in groepen van meer dan 100 personen.

De Protestantse Kerk (PKN) heeft daarop de door haar eerder gepubliceerde “Richtlijnen rondom het Coronavirus” aangepast en adviseert gemeente derhalve om bijeenkomsten en dus ook kerkdiensten met meer dan 100 mensen af te gelasten. Deze maatregel geldt in ieder geval tot en met 6 april.

Het moderamen van de Algemene Kerkenraad en een afvaardiging van beide wijkkerkenraden hebben tijdens een ingelast overleg donderdagavond 12 maart besloten dit advies over te nemen. Dat betekent dat er geen fysieke kerkdiensten zullen plaatsvinden. Ook veel activiteiten komen te vervallen.

Wij vinden het belangrijk dat geen enkel risico genomen wordt met kwetsbare groepen zoals onze ouderen in de gemeente, die in deze crisis een verhoogd risico blijken te lopen.

Tegelijkertijd voelen we het gemis van de zondagse Eredienst en het gemeente zijn met elkaar, juist ook in dit soort omstandigheden.

Beide wijkkerkenraden bezinnen zich dan ook over de wijze waarop in deze periode er invulling gegeven kan worden aan “samenkomen” rond Gods Woord en het omzien naar elkaar. Op de website vindt u onze alternatieven.

Houdt u de website in de gaten. Als er nieuwe relevante informatie beschikbaar is (over diensten of andere activiteiten) zullen wij u ook via de website, kerkblad en nieuwsbrief blijven informeren. Meldt u ook nu aan op onze nieuwsbrief.