Hannah Leegwater in Italië

Update 16 oktober 2020

Beste allemaal,

Iets eerder dan in eerste instantie bedacht een volgend bericht vanuit Italië. Er is zoveel om te delen dat het me gewoonweg een goed idee leek om een mailtje te sturen.

Na een goede reis ben ik vorige week aangekomen op de YWAM basis in Arco. We verblijven hier in een mooi, ruim appartement op een uurtje lopen van het Gardameer en midden tussen de bergen. Van het weekend is de eerste sneeuw op de bergtoppen rondom ons gevallen, wat een – voor zover mogelijk – nog mooier uitzicht oplevert. Verder genieten we hier veel van de zon en bovenal van de mooie groep mensen. Hoewel Nederland in de groep meer dan ruim is vertegenwoordigd, genieten we ook van Italiaanse, Finse, Braziliaanse, Engelse en Amerikaanse inbreng. Afgelopen dinsdag zijn de laatste twee studenten aangekomen waardoor we nu een groep van acht studenten vormen. De sfeer is goed, we beginnen elkaar langzaam te leren kennen en gek genoeg voelt het niet alsof we elkaar pas een kleine twee weken kennen.
Vorige week stond in het teken van ‘Introductie’. We mochten samen nadenken over ‘gemeenschap zijn’, over de normen en waarden van de organisatie waarin we beland zijn, en we mochten ons levensverhaal in een notendop delen. Het was bijzonder om te horen hoe iedereen is opgegroeid, en om de rode draad te zien dat, zeker als we op ons leven terugkijken, God er altijd was. In de stilte, in de storm, in de mooie momenten maar ook zeker in de moeilijke. Het raakte me om van meerdere studenten én staffers te horen hoe ze heel concreet leiding hebben ervaren om deze DTS te volgen, op dit moment en op deze locatie. Dat maakt je toch extra bewust en dankbaar voor het feit dat je in deze samenstelling samen bent, zeker in de onzekere tijd waarin we momenteel leven.
Afgelopen week hebben we de eerst spreker mogen ontvangen met zijn gezin. Hij is met name ingegaan op Wandelen met God en het verstaan van Gods stem, in het groot en in het klein. Ook rondom dat thema hebben we veel verhalen kunnen delen over hoe God niet een God van ver weg is, maar een God van dichtbij. Een God die weet wat we nodig hebben en ons dat wil geven in overvloed, maar ons tegelijkertijd altijd de vrijheid geeft om onze eigen keuzes te maken.
Kortom, ik heb het goed hier. Ik ben dankbaar voor de mooie groep mensen die ik hier om me heen heb en de band die we samen op mogen bouwen. En heel langzaam leer ik er ook nog een woordje Italiaans bij;).
Buenanotte!
Hannah
PS. Dank voor de reacties van sommigen van jullie op mijn vorige mail, leuk om uit verschillende hoeken wat terug te horen. Mocht je mee willen bidden, dan heb ik hier een aantal gebedspunten op een rijtje:
– Gebed voor de kerk in Italië, waarin religie een grote rol speelt en waarin momenteel veel verdeeldheid is
– Gebed voor de sprekers die van plan zijn de komende weken deze kant op te komen om een week les te geven, dat ze ondanks de aangescherpte corona-maatregelen toch veilig van en naar Italië kunnen reizen
– Gebed voor komende week als we het met name over de Heilige Geest zullen hebben

Gevolgen coronavirus

Kerkdiensten en meeste activiteiten tot 6 april gaan niet door als gevolg van het Coronavirus