Hannah – Napoli – Arco – Aalsmeer

Afsluiting van een mooie gezegende periode

Goedenavond allen!

De laatste mail heb ik weken geleden verstuurd. Hoogste tijd voor een update!

Eind december bleken we niet naar Brazilië te gaan en zijn we een nieuwe tijd van quarantaine en covid-tests in gegaan. Gelukkig bleek iedereen daarna negatief te testen, dus rond 15 januari waren wij allen weer ‘op vrije voet’. Tijdens deze tijd van quarantaine hebben we gedaan wat mogelijk was op het gebied van ‘ministry’: we hebben tijd gehad van bidden en vasten, muziek/aanbidding, creativiteit, etc. Ook hebben we een aantal zondagen een soort huiskerkdienst georganiseerd. Naast dit alles waren we bezig met de vraag: is het mogelijk om nog ergens op outreach te gaan? Na vele lijntjes in Italië te hebben uitgegooid, werden we uiteindelijk door een kleine gemeente in Napoli welkom geheten.

Maandag 18 januari was het dan zover: we gingen écht op outreach! Hoewel we de juiste papieren om te reizen op zak hadden, voelt het toch als een grote zegen dat we op enkele paspoort-controles na geen problemen hebben gehad tijdens deze reis door Italië waar het reizen tussen provincies door de overheid sterk wordt ontmoedigd. Na een dag treinen waren we half Italië door en zouden we ontdekken dat de verschillen tussen Noord- en Zuid-Italië groot zijn!

In Napoli hebben we vooral samengewerkt met de kerk waar we mee in contact waren. Van het bijdragen aan de kerkdiensten op zondag en doordeweeks tot het bijwonen van huiskringen; van gebedswandelingen tot persoonlijk gebed; van het rondbrengen van voedselpakketten tot het afval ruimen op straat. Het was tof om op een zondagochtend een deel van mijn persoonlijke verhaal te mogen delen met de gemeente en verder heb ik erg genoten van het pianospelen in vele kerkdiensten. Al die tijd mocht ik bij een ontzettend lief Italiaans gastgezin verblijven. Het is een bijzondere tijd geweest van pieken en dalen, geven en ontvangen, wennen en loslaten. Het gaf nieuwe energie om – zeker in deze tijd – nieuwe mensen te kunnen ontmoeten, nieuwe plekken te kunnen ontdekken, en nieuwe dingen te kunnen ondernemen.

Na terugkomst in Noord-Italië hebben we twee weken van evaluatie en ‘hoe nu verder’ gehad. Bijzonder om terug te mogen kijken op een periode van avontuur en groei! Ook heeft een van de studenten zich laten dopen, in het Gardameer!

We hadden het voorrecht om als groep nog een tijdje op de basis te mogen blijven. Heerlijk om nog lekker de bergen in te kunnen: hiken, klimmen, kamperen, kampvuur, zwemmen in het Gardameer, van de zon genieten…

Vandaag (donderdag 4 maart) ben ik onderweg naar Nederland. Het is wat ingewikkelder dan normaal, maar ik hoop morgenmiddag (vrijdag 5 maart) weer in Aalsmeer thuis te komen. De komende weken hoop ik een aantal van jullie weer even te kunnen zien/spreken. Ook zal ik naar Gouda verhuizen en begin april beginnen met mijn coschappen/master geneeskunde. Ik ben ontzettend dankbaar dat ik de kans heb gehad het afgelopen half jaar door te brengen op de plek waar en met de mensen met wie ik hem heb doorgebracht. En ik zie uit naar het vervolg van mijn ‘reis’ in Nederland. Ik denk dat dit voorlopig mijn laatste bericht is. Heel veel dank voor al jullie gebeden, berichten en financiële steun, dat zijn belangrijke ingrediënten geweest voor dit stukje van mijn ‘reis’.

Lieve groetjes vanaf de luchthaven,
Hannah Leegwater