Hannah op outreach

Vertrekt naar Brazilië voor bijna drie maanden

Beste allen!

Allereerst bid ik dat een ieder van jullie – al was het in kleine kring en waarschijnlijk heel anders dan gewend of gehoopt – gezegende kerstdagen heeft gehad.

Hier in Italië mochten we op kerstavond de katholieke mis hier in Arco bezoeken en eerste kerstdag hebben we een goede tijd hier met elkaar als ‘familie’ gehad: lekker gegeten, Jesaja 9:6 in alle aanwezige talen gelezen, spelletjes gespeeld, de kerst-special van ‘the chosen’ gekeken (een aanrader! Te bekijken via deze link). Bovenal interessant om kersttradities (of het ontbreken daarvan) uit te wisselen!
Sinds mijn laatste bericht is er hier wederom veel gebeurd. Vlak nadat ik mijn mail had verstuurd hebben we hier besloten ons vertrek naar Brazilië iets uit te stellen. De afgelopen twee weken hebben dus in het teken gestaan van lokale outreach: we mochten hier in de omgeving gebedswandelingen houden, de straten schoonmaken van straatafval, enkele gemeenten bezoeken op zondagochtend (met bijzondere gesprekken na de dienst, heel tof om wat meer contact met de lokale bevolking te hebben), bemoedigende kaarten/brieven sturen naar (lokale) contacten van de basis waar we verblijven, evangeliseren onder de lokale hangjongeren, 24 uur een tijd van bidden en vasten nemen. Met andere woorden: we hebben in gebed en in ons doen geprobeerd om hier lokaal tot zegen te zijn.
Op één van onze gebedswandelingen langs het Gardameer troffen mijn medestudent en ik Jeffery, een man uit Nigeria die twee jaar geleden met zijn vrouw en twee dochters naar Italië is gekomen. Bij gebrek aan werk (het is hier laagseizoen en door Covid zijn er ook veel banen weggevallen) probeert hij dagelijks door mensen op straat om geld te vragen voor zijn gezin te zorgen. Omdat wij vrijwel geen contant geld op zak hadden, hebben we Jeffery aangeboden met hem mee te gaan naar de supermarkt om o.a. luiers, melk, tandpasta voor zijn gezin te kopen. We mochten ook nog voor Jeffery bidden. Het was een bemoediging en een zegen om tot zegen te kunnen zijn!
Kortom, we hebben onszelf hier als groep zeker nuttig kunnen maken. Maar tóch ben ik wel heel blij dat de plannen naar Brazilië niet van de baan zijn. A.s. dinsdag 29 december hopen we naar Brazilië te vliegen. Dit weekend draait de wasmachine overuren, en langzaam worden alle backpacks gevuld. Het plan is om eerst een aantal weken in Imperatriz te verblijven, daarna een aantal dagen naar een afgelegen bevolkingsgroep te reizen en onze laatste week in Sao Paulo door te brengen voordat we rond 9 februari weer naar Italië afreizen. Waarschijnlijk zullen we in Brazilië veel betrokken zijn bij lokale kerken en projecten die daar lopen.
Ondertussen is mijn zusje al een ruime week in Brazilië en het ziet er sterk naar uit dat we elkaar begin januari in Imperatriz gaan treffen! Daar kijk ik enorm naar uit! En de vriendin waar ik het in mijn vorige mail over had vertrekt morgen naar Brazilië (ik zal haar waarschijnlijk niet tegenkomen).
Ik wil jullie allen alvast een gezegende jaarwisseling wensen. Ik bid dat we, als we terugkijken op 2020, ondanks alle onrust toch lichtpuntjes mogen zien en mooie herinneringen mogen hebben. En uiteraard bid ik dat 2021 een nieuw jaar vol lichtpuntjes mag zijn. Ik zal aan jullie denken als ik bij 35 graden het nieuwe jaar in stap!
Hannah
Net als de vorige berichten stuur ik graag nog een aantal gebedspunten mee voor als je mee wilt bidden. En voel je vrij om gebedspunten terug te sturen.
– Door de aangescherpte maatregelen van vluchtverkeer vanuit Europa naar Brazilië moesten we tóch een negatieve Covid-test op zak hebben. Op miraculeuze wijze zijn we afgelopen week zonder afspraak voor een test toch allemaal getest op de laatste dag dat de testlocaties open waren (gesloten met kerst + dit weekend). We hopen morgen de uitslag te ontvangen. We bidden dat deze allemaal negatief zullen zijn en dat we met de juiste papieren op zak zonder problemen naar Brazilië kunnen reizen.
– Gebed voor de reis naar Brazilië die bijna drie dagen zal duren, dat de reis soepel zal verlopen en dat we veilig aan mogen komen op de plaats van bestemming.
– Gebed voor de plekken waar we in Brazilië zullen zijn, de mensen die we mogen ontmoeten, de gesprekken die we mogen voeren, de dingen die we mogen doen.
– Gebed voor mijn zusje en haar outreach team die momenteel al in Brazilië zijn
– Gebed voor de YWAM-basis hier in Trentino waar de voorbereidingen voor de volgende DTS in volle gang zijn (april – september 2021).