Hannah toch niet naar Brazilië

maar nog in het met sneeuw bedekte Italië

Beste allen,

Allereerst aan iedereen de beste wensen voor het nieuwe jaar!

Mijn laatste bericht is nog maar een week geleden verstuurd, maar toch lijkt het me goed om jullie weer even op de hoogte te brengen.

In de nacht na mijn vorige bericht is er hier ruim 20 cm sneeuw gevallen. Maandagochtend ben ik dan ook meteen lekker naar buiten gegaan voor een prachtige wandeling in de verse sneeuw (zie foto’s). Nadat ik van mijn wandeling terug kwam bleken de uitslagen van onze PCR-testen voor covid binnen te zijn (vereist voor de vlucht): meer dan de helft van de groep was (zwak) positief getest, ondanks dat we al weken (gelukkig) geen klachten hebben. Hoewel we dit eerst niet wilden geloven, was de realiteit wel dat we met een brief met ‘POSITIVO’ niet op het vliegtuig konden stappen.

Hoewel het voor sommigen misschien vanaf de eerste minuut een onrealistisch plan leek om in deze tijd naar Brazilië te reizen, leek het tot 24 uur voor vertrek écht te gaan gebeuren. En ook het idee dat mijn zusje gelukkig veilig in Brazilië is aangekomen liet zien dat het mogelijk was(!). Momenteel staan wij hier bij de overheid geregistreerd als ‘positief getest’ en wordt er van ons verwacht dat wij in quarantaine zijn. Uiterlijk 14 januari mogen we uit quarantaine. Door de onzekerheid over hoe de komende weken er uit gaan zien, hebben we besloten de reis naar Brazilië helemaal te schrappen.

Eergisteren heb ik langzaam mijn backpack weer uitgepakt. Ik weet niet hoe de komende weken eruit gaan zien en dat weten we hier allemaal (nog) niet. Maar ik wil erop vertrouwen dat God een plan heeft en dat hij net zo goed hier in Italië bij ons is als dat hij in Brazilië bij ons zou zijn geweest. En daar heb ik van de week al een beetje van mogen proeven: voor het eerst heb ik God heel dicht in mezelf mogen ervaren, heb ik met Hem mogen kletsen alsof hij naast me zat. Het voelt alsof ik iets heb gevonden van waar ik op deze reis naar op zoek was. En ik hoop dat dit het begin is van een nieuwe reis, dicht bij God.

Ik ben dankbaar voor de rust en vrede hier in huis, voor het begrip voor elkaar, voor het plezier dat we met elkaar hebben ondanks dat we allemaal graag in Brazilië waren geweest. Afgelopen week hebben we veel tijd genomen om individueel en als groep om te schakelen. Komende week gaan we verder stappen zetten om te kijken hoe we hier tot zegen kunnen zijn, voor elkaar en voor Italië. Ik ben heel nieuwsgierig hoe de komende weken eruit gaan zien. Maar bovenal bid ik dat we over een poos terug mogen kijken en mogen zeggen: het was een goede tijd, ook al was het totaal anders dan we in eerste instantie hadden gedacht.

Voor alsnog tot zover.

Lieve groetjes – nog steeds vanuit Italië,
Hannah

Mochten jullie mee willen bidden, graag!
– Gebed voor de PCR-testen die een deel van de groep vanochtend zal laten doen om de quarantaine mogelijk te verkorten (hier in Italië mag je weer uit quarantaine zodra je na een positieve test weer negatief wordt getest – als de test positief blijft mag je in alle gevallen na 21 dagen uit quarantaine; voor ons is dit 14 januari)
– Gebed voor rust en vrede en eenheid hier in de groep tijdens de quarantaine
– Gebed voor wijsheid en inzicht in wat we hier in Italië de komende tijd kunnen doen
– Gebed voor mijn zusje en een vriendin en hun outreach teams die momenteel in Brazilië zijn