Heart for Children

Update rondom het DAK project. Doe mee via de kerstmarkt online tussen 3 en 18 december 2021.

De zendeling Cor Koelewijn, afkomstig uit Lisse, en zijn vrouw Grace, een Oegandese, runnen een school voor weeskinderen in Oeganda. Een aantal van deze weeskinderen wordt ook ondersteund door uw kerk. Weeskinderen hebben in Oeganda eigenlijk geen toekomst, want ze kunnen normaal gesproken niet naar school omdat ze geen ouders hebben die hun schoolgeld te betalen.

Met behulp van de Stichting Heart for Children zijn Cor en Grace in 2009 met de eerste schoolklas met weeskinderen gestart. Ieder jaar is er een nieuwe klas bijgekomen, en dat heeft er toe geleid dat er nu ruim 350 kinderen op school zitten. Er zijn 7 klassen op de lagere school  en 4 klassen op de middelbare school. De oudste groepen hebben de school al afgerond en zijn met een vervolgopleiding bezig. Ze zitten op de highschool (VWO) of leren een vak. Er zijn kinderen die verpleegster/onderwijzer/monteur e.d. willen worden. Met zo een opleiding kunnen ze ontsnappen aan de armoede en het land helpen opbouwen.

In Oeganda is het normaal dat kinderen op school intern verblijven, want de reisafstanden zijn veel te groot en reizen is kostbaar. Dus tijdens de schoolperioden leven de kinderen op school. Dat betekent dat er heel veel gebouwen nodig zijn. Naast de schoolgebouwen ook slaapzalen, wasgelegenheden, bibliotheek, eetzalen en een centrale hal.

In de loop der jaren is er al heel veel gebouwd. Dit voorjaar is de slaapzaal voor de grote jongens afgerond. Tot nu toe slapen alle meisjes in één slaapgebouw. Dat is niet ideaal, want de ouderen houden de jongeren wakker. Momenteel wordt er daarom gebouwd aan een slaapzaal voor de grote meisjes. Dit nieuwe slaapgebouw schiet al lekker op. Afgelopen maand is de verdiepingsvloer gestort en nu kan het dak er op.

Maar dat moet nog even wachten, want er is geen geld voor. De dakspanten worden van ijzer gemaakt, dus er is heel veel materiaal nodig. Bij elkaar kost dat rond de 10.000 euro. Daarna moeten we proberen geld bij elkaar te krijgen voor de dakpannen, die kosten rond de 6.000 euro.

Al met al heel veel geld.  Alles wordt in eigen beheer gebouwd. Dus zodra we ijzer kunnen kopen, kunnen de metaaljongens gaan lassen.

Wij voelen ons zeer gezegend dat juist op dit moment dat de opbrengst van de kerstmarkt voor Heart for children is bestemd. Met dat geld kunnen we beginnen met het dak.

Bezoek de kerstshop online

Bekijk ook

Blijf op de hoogte

Agenda

Hervormde Gemeente | Wijk Dorp | Wijk Oost

Contact

Algemeen contactformulier

Hervormde Gemeente

Postadres Algemene Kerkenraad:
Postbus 158
1430 AD  Aalsmeer

Postadres Kerkrentmeesters:
Postbus 333
1430 AH  Aalsmeer

NL08 RABO 0300 1421 61

Bankrekening diaconie
NL 95 RABO 0300 1205 16

 

Wijk Dorpskerk

Bezoekadres:
Kanaalstraat 12
1431 BE Aalsmeer​

Postadres:
Postbus 158
1430 AD  Aalsmeer

Wijk Oosterkerk

Bezoekadres:
Oosteinderweg 269
1432 AV Aalsmeer

Postadres:
Postbus 158
1430 AD  Aalsmeer

Blijf op de hoogte

Ontvang elke zaterdagochtend het laatste nieuws uit beide wijken.

Menu

Meer

Agenda Wijk Oost

Hervormde Gemeente | Wijk Dorp | Wijk Oost

Agenda Wijk Dorp

Hervormde Gemeente | Wijk Dorp | Wijk Oost