Hannah Leegwater naar DTS Noord-Italie

"Een bijzonder half jaar"

Zaterdagmorgen 2 oktober om 4.00 uur ben ik in de auto gestapt richting Arnhem Centraal. En nu, zo’n 15 uur later ben ik bijna op de plaats van bestemming: de basis van Jeugd met een Opdracht (JmeO, YWAM) in Arco, Trentino, Italië! En als het goed is wacht mijn eerste Italiaanse maaltje op me.
Het was een lange treinrit, maar ik zie er naar uit de groep van de DTS (discipelschap training school) te ontmoeten. Op naar een nieuw avontuur!
Zoals ik aan velen van jullie heb doorgegeven, is het mijn plan om af en toe (eens per 3-4 weken) een mailtje te sturen over hoe het met mij gaat en wat ik zoal meemaak. Deze berichtjes worden ook op de website van de dorpskerk Aalsmeer geplaatst (https://hervormdaalsmeer.nl/nieuwsberichten/jeugd-met-een-opdracht-noord-italie/), zodat je alles overzichtelijk nog eens terug kunt lezen. Mocht je dit berichtje via welke route dan ook lezen en hem ook graag in je mailbox ontvangen, laat het mij dan per mail even weten (hcleegwater@gmail.com). En laat het ook gerust weten als je het berichtje wél ontvangt maar daar misschien niet op zit te wachten.
Dit berichtje vooral om te laten weten dat ik vertrokken ben, en om even te testen of dit werkt, zo via de mail.
Lieve groetjes vanuit Italië,
Hannah

Beste gemeenteleden,

Hoewel het een tijd geleden is dat ik in de Dorpskerk ben geweest, wil ik u toch graag op de hoogte brengen van waar ik al die tijd geweest ben en waar ik de komende tijd hoop verder te gaan. De afgelopen 1,5 jaar ben ik onderdeel geweest van het nieuwe initiatief ‘Jongerenklooster’, een initiatief waarbij ik met een aantal jongeren in klooster Nieuw Sion bij Deventer heb gewoond. In het klooster kwamen we vier maal per dag samen om het getijdengebed te bidden, waarbij we ons aansloten bij het gebed dat al eeuwen lang wereldwijd in vele kloosters wordt gebeden. Daarnaast heb ik in het klooster mogen proeven aan de stilte en aan het leven in een gemeenschap; dit is me beide zeer goed bevallen.

A.s. zaterdag 3 oktober vertrek ik richting Jeugd met een Opdracht in Noord-Italië om hier het komende half jaar een DTS (Discipelschap Training School) te volgen. De eerste maanden staan in het teken van onderwijs, en daarna trekken we er als groep op uit om het geloof nog meer in de praktijk te brengen door evangelisatie. Ik ben ervan overtuigd dat ik een bijzonder half jaar tegemoet ga waarin ik veel bijzondere mensen mag ontmoeten, mag groeien in mijn relatie met God en als persoon en waarin ik meer en meer mag zien wie God is.

Ik ben van plan af en toe een bericht de wereld in te sturen over hoe het met mij gaat en wat ik zoal meemaak. Deze zullen op de website en in de nieuwsbrief van de Dorpskerk verschijnen. Mocht u dit bericht ook per email willen ontvangen, laat dit dan even weten door mij een mailtje te sturen (hcleegwater@gmail.com).

Hannah Leegwater