Kerk-zijn in tijden van corona

Berichten van de Protestantse Kerk in Nederland
  • 14 maart 2020
  • 17:45

De liturgie gaat door. Hoe dan ook. Zo reageren predikanten op de richtlijnen van de overheid dat bijeenkomsten – en dus ook kerkdiensten – met meer dan 100 mensen worden afgelast. Toch vindt Gods Geest altijd weer wegen, aldus scriba René de Reuver. Hij is ontroerd over de initiatieven die gemeenten ontwikkelen om de komende weken toch vorm te geven aan kerk-zijn.

Komende zondag staat Psalm 25 op het leesrooster. “Ik houd mijn ogen gericht op de Heer, hij bevrijdt mijn voeten uit het net.” Over deze tekst gaat de korte meditatie van ds. René de Reuver vanuit de kapel van de dienstenorganisatie die de EO zondag 15 maart op NPO2 om 9.20 uur uitzendt.

Op GrootNieuwsRadio verzorgt ds. Ron van der Spoel om 10.00 uur een live kerkdienst.

Daarnaast verzorgt ds. Otto Grevink (Tilburg) een heuse online coronaviering. Die is vanaf 9.30 uur te volgen via https://coronaviering.nl/.

De Protestantse Kerk Nederland informeert meer berichten over Kerk-zijn in tijden van corona.