Kerkbalans 2021

Geef vandaag voor de kerk van morgen!

De Actie Kerkbalans komt er weer aan, dit keer met een krachtig thema dat goed de noodzaak weergeeft van deze jaarlijkse actie.
Het thema voor de actie in 2021 is: ‘Geef vandaag voor de kerk van morgen’. Een thema dat de waardevolle toekomst van de kerk centraal stelt. De kerk van morgen kan er alleen zijn, als wij ons daar vandaag voor inzetten.
We hebben daar uw inzet en bijdrage hard bij nodig. Dit verzoek is noodzakelijk, want de inkomsten uit Kerkbalans vormen de financiële basis voor onze gemeente. Net als voor een huishouden is een gezonde financiële situatie belangrijk voor het voortbestaan van de kerk. Vandaar dat we elk jaar al onze gemeenteleden om een bijdrage vragen.

U zult begrijpen dat de Actie dit jaar door het corona-virus anders zal verlopen dan eerdere jaren, maar we willen hem juist nu bij u onder de aandacht brengen. De schadelijke gevolgen van het corona-virus, zoals eenzaamheid, angst en onzekerheid, kunnen worden verzacht door een goed functionerende kerk. Juist het verbindende aspect van kerk-zijn is in deze tijd heel hard nodig. Bovendien lopen de vaste kosten van de kerk gewoon door en worden er extra uitgaven gedaan om contact te houden met elkaar als Hervormde Gemeente in Aalsmeer.

In de laatste week van januari ontvangt u daarom een brief, of een e-mail (als we over uw emailadres beschikken) met het verzoek om bij te dragen. Anders dan andere jaren zal het toezeggingsformulier, in verband met het corona-virus, niet bij u worden opgehaald, maar hebben we een retourenvelop met postzegel toegevoegd. U kunt uw bijdrage natuurlijk ook via de website invullen en versturen.

Wij hopen dat we weer op u mogen rekenen. Dankzij uw bijdrage kunnen we onze belangrijke taken blijven vervullen en plannen maken voor de toekomst voor de kerk van morgen!

Hartelijke groet,
Ezra Overbeek, namens het College van Kerkrentmeesters

Zwaaien naar elkaar

Stuur een leuke foto of een filmpje met een groet in en zie elkaar terug in de onlinediensten.