Kerststukworkshop – Help je naaste uit de kou!

Er wordt door velen al naar uitgekeken: de kerststuk-workshop!

Peter van de Velde heeft weer inspiratie en hij gaat er ook dit jaar iets moois van maken. Veel benodigdheden voor het stuk koopt hij op de veiling en soms kan Peter spullen gedoneerd krijgen. Dat maakt de workshop interessant: het levert geld op voor het goede doel, en het is de gevraagde prijs dubbel en dwars waard.

De diaconie wil de opbrengst van de workshop bestemmen voor Albanië. Fred en Wilma Westerink brengen in de kerstperiode voedselpakketten bij arme gezinnen. Ook geven ze zo nodig hulp bij het betalen van de energierekening en kopen brandhout voor de kachel. Het gebeurt ook dat er bij gezinnen geen kachel aanwezig is en soms ontbreken zelfs ramen in hun huis. Dit is echt ellende, nood! De winters kunnen daar behoorlijk koud zijn. De diaconie wil graag behulpzaam zijn om de allerarmsten in Albanië de winter door te helpen. Help je ook mee? Dat kan door je op te geven voor de kerstworkshop en/ of een gift over te maken.

De foto is niet het stuk dat jullie gaan maken maar alleen ter illustratie van het artikel!

Om voor iedereen die toch nieuwsgierig is al vast een klein tipje van de sluier op te lichten hier drie foto’s van materialen die wij in het stuk zullen verwerken:

Hoe kun je mee doen?

• Opgeven door een mail te sturen naar diaconiehva@gmail.com. Vermeld duidelijk hoeveel workshops je wilt hebben.
  • De workshop kost € 35,00. Maak het bedrag van één of meerdere workshops over naar het bankreknr van de Diaconie Hervormde Gemeente NL95 RABO 0300 1205 16 v.v. kerststukworkshop of gebruik de QR-code.
  • Graag aanmelden zo spoedig mogelijk, omdat er een maximum aan het aantal te verkopen workshops is gesteld. Uiterste aanmelddatum is 3 december, maar het kan dus voor die tijd al uitverkocht zijn.
  • Op 9 december kun je de workshop(s) ophalen in Gebouw Irene, Kanaalstraat 12 in Aalsmeer tussen 10 en 12 uur.
  • Op 8 december krijg je het filmpje met duidelijke instructies gemaild. Er wordt stap voor stap uitgelegd hoe het kerststuk te maken is. Daarbij is het handig dat je het filmpje stop kunt zetten en opnieuw kunt bekijken. Er is altijd de mogelijkheid om je eigen
  • We hopen op een succesvolle workshop! Dat houdt in dat er veel plezier en creativiteit aan beleefd wordt. Een grote opbrengst voor het goede doel is ook ons streven en daarom zijn giften van harte welkom.

Namens de diaconie, Margriet van Klinken