Paasfeest 2022 Dorpskerk Aalsmeer

Het was echt FEEST met hoofdletters geschreven. Het feest waar wij mogen vieren dat Jezus is opgestaan. Ja, hij is waarlijk opgestaan.

Het begon met een voorjaarsworkshop waar via een videofilmpje uitleg gegeven werd over hoe je dit mooie bloemstuk kon maken. Zelfs mensen die geen groene vingers hebben konden zo een prachtige bloemstuk kunnen maken. Wat misschien nog wel mooier is, is de opbrengst die voor de Oekraïne bestemd is nl € 1895,25.
Hieronder wat foto’s van de bloemstukken.

Daarna begon de Escaperoom in de Dorpskerk. Wat een leuk en super geslaagd project was dat.
Het Laatste avondmaal – De Tuin van Getsemane – De haan – Pilatus waste zijn handen – De geseling – De Via de la Rosa – Golgotha – Het (open) graf. Alle facetten van het passieverhaal kwamen in de Escaperoom naar voren.
Het rooster was zo vol en helaas konden wij niet meer teams kwijt. Zowel gemeenteleden als niet gemeenteleden, jong en oud, kwamen de Escaperoom doen. Zo’n 40 teams (ruim 200 mensen) hebben gepuzzeld om alle opdrachten op te lossen en zo het hele passieverhaal door te komen. Het begon met het laatste avondmaal in de consistorie en eindigde bij het open graf in de toren van de Dorpskerk. De reacties van alle deelnemers was echt overweldigend.
Na afloop kon men nog even napraten in gebouw Irene onder het genot van een kopje koffie.
Hier een impressie van de escaperoom.

Donderdagmiddag was de Seniorenmiddag van de Vrouwenraad. Met ruim veertig bezoekers was het een gezellige middag waar natuurlijk ook gezongen werd onder begeleiding van Tineke en Lara.

Niet te vergeten het Paasontbijt op Paasmorgen. Het team had weer een ontbijt met heerlijke broodjes, super beleg, eieren, worstjes, koffie, thee, jus d’orange voor ons klaar gemaakt. Ruim honderd gemeenteleden namen deel aan het ontbijt dat dus naast erg lekker ook heel erg gezellig was. Ook hier mochten wij aan het einde een positief saldo overhouden van ruim € 300,00. Dit is bestemd voor het werk van Pauline Naber in Mexico.

Ja, en dan drie diensten op Goede Vrijdag, Stille Zaterdag en Paasmorgen. Door gebruik te maken van stukken van de Escaperoom kon er een prachtig decor gemaakt worden. Het avondmaal op Goede Vrijdag, de halfuursdienst op zaterdag en de Paasmorgendienst waren indrukwekkend. Heb je ze niet bijgewoond of teruggekeken, dan zou ik dat zeker nog doen. Via Kerkdienstgemist of Youtube kun je trouwens alle diensten van de Dorpskerk terugkijken.

Alle medewerkers hartelijk bedankt!!!