Pasen 2024

Tijdens de Stille week mochten wij een aantal indrukwekkende diensten meebeleven.

Woensdag was er een gebedsdienst waarin wij, onder leiding van Ds Edjan Westerman, hebben gebeden voor de zieken in onze gemeente. Witte Donderdag een halfuursdienst waarin Adri Goris voorging en sprak over het avondmaal. Op Goede Vrijdag mochten we het Heilig Avondmaal met elkaar vieren en werd de Paaskaars gedoofd als teken van Jezus’ sterven. Stille zaterdag werd ingevuld door een viool kwintet onder leiding van Pim van der Meer. Hoe mooi was het om alleen maar te luisteren naar een vijf prachtige muziekstukken afgewisseld met momenten van stilte.

En dan het grote Paasfeest dat zoals gebruikelijk begon met een voortreffelijk verzorgt Paasontbijt. Mooi ook om op deze manier gemeente te zijn met elkaar en wat zijn we dankbaar voor de enorme opkomst van jong tot oud(er). Meer dan 160 gemeenteleden namen deel aan dit Paasontbijt.

Aan het begin van de Paasdienst werd de Paaskaars weer aangestoken als brenger van het licht in de duisternis en als teken van Zijn overwinning op de dood.

De afgelopen weken stonden we stil bij de discipel Petrus. Hoe hij van eenvoudige visser, één van Jezus meest trouwe en toegewijde leerlingen werd, maar ook regelmatig struikelt en valt in zijn geloof.

De heer Verhagen nam ons tijdens de dienst op Paasmorgen mee naar Johannes 20. Daar lezen we dat Petrus samen met Johannes bij het open graf aankomen. Maar zoals we Petrus hebben leren kennen, gaat hij als eerste het graf binnen. Als hij de opgerolde doeken ziet liggen beseft hij als eerste mens dat Jezus is opgestaan en Hij waarlijk Gods zoon is, terwijl hij drie dagen eerder nog tot driemaal toe ontkende dat hij bij Jezus hoorde.

Vallen en opstaan, dat hoorde bij Petrus. Uiteindelijk zijn we allemaal een Petrus. We zijn allemaal mensen die vallen en weer op proberen te staan. Het belangrijkste is dat we ons realiseren dat we nooit aan Zijn genade mogen twijfelen. Hij is namelijk gestorven voor onze zonden, door Zijn bloed zijn wij gereinigd en Hij zal je daarom ALTIJD willen helpen om weer op te staan.

Pak jij Zijn doorboorde maar uitgestoken hand aan?

Zoek de verschillen: