Prachtig concert

Hineni Symfonie Orkest

Dinsdag 27 februari 2024 was er een geweldig concert van het Hineni Symfonie Orkest olv dirigent Ilia Belianko in de Dorpskerk van Aalsmeer. Naast diverse klassieke stukken van oa Mozart, Rossini en Pucini speelde het orkest en zong de solist Sascha van Ravenswade oa het prachtige “Con te partiro” (oa bekend van Andrea Bocelli).

De opbrengst van het concert komt ten goede aan de welzijnsorganisatie Hineni in Jeruzalem dat steun biedt aan onder meer weeskinderen, kansarme jongeren, Holocaustoverlevenden en slachtoffers van terreur. Het centrum wordt geleid door de Nederlandse Benjamin Philip en beschikt over een grote gaarkeuken, die dagelijks de allerarmsten in Jeruzalem van een gratis warme maaltijd voorziet.

Wij waren dan ook blij dat er een zeer goede opkomst van zo’n 175 mensen was en dat de collecte tijdens het concert bijna € 3000,00 heeft opgebracht.

Als toegift werd het prachtige “Yerushalayim shel zahav” gespeeld en gezongen. Hoe mooi en ontroerend is het dat dit lied meegezongen werd door vele bezoekers van het concert.