Scholendienst 8 maart 2020

"Wat geef je Mij"

Zondag 8 maart 2020 kwamen een groot aantal kinderen met hun ouders naar de Dorpskerk.  De kinderen en ouders van de Triade in Aalsmeer waren uitgenodigd om de dienst mee te vieren. Op school was al geknutseld en in de kerk hingen al de kunstwerken. Ook was er geoefend met het zingen van de liedjes.

Het was een dienst van tegenstellingen want waar het een feestelijke dienst was voor kinderen, werd er ook aandacht gevraagd voor het overlijden van dhr Biemond. De heer Biemond is vorige week overleden en Ds Gert de Ruiter las een in memoriam voor en er werd een mooi lied gezongen. Wat fijn dat dit soort zaken samen kunnen gaan.

Er werd niet alleen gezongen onder begeleiding van het orgel bespeeld door Joshua Prins of door de band onder leiding van Ilona Harting, maar er werd ook een “orgelkwis” gehouden waarbij de bezoekers konden raden naar de titel van een stukje dat Joshua op het orgel speelde.

Het thema van de dienst “Wat geef je Mij” kwam zowel in de knutselwerken als in de liedjes naar voren. Wat geef je Mij, wat geef je aan de Here Jezus. Ds Gert de Ruiter kwam met Co Piloot vertellen dat Co een heel mooi cadeau heeft voor Tess de stewardess. Een sleutelhanger met een rood hartje, wat zal Tess daar blij mee zijn.

Juffrouw Ellen vertelde het verhaal van de Here Jezus die tijdens een diner bij Simon bezoek kreeg van Maria die echt een heel duur cadeau aan Jezus gaf. Zij goot een albasten kruikje met zeer kostbare olie over het hoofd van Jezus. Wat een cadeau. Wat mag jij de Here Jezus geven?

Aan het einde van de dienst kregen alle aanwezige kinderen, maar ook de ouders en alle andere aanwezigen een cadeau… Ds de Ruiter sprak de zegen uit en dat mag je zien als een cadeautje van de Here God. Na de dienst kregen alle kinderen in gebouw Irene limonade en net zo’n sleutelhanger met een rood hartje als Tess heeft gekregen van Co Piloot.

Met dank aan Robin Zeilmaker een paar foto’s om een impressie te geven van de dienst.