Soepbus Leger des Heils

Actie voor slaapzakken en dekens

Hallo mijn naam is Peter Engel en ben vrijwilliger bij het Leger Des Heils.

Ik rij op de soepbus in hartje Amsterdam. We doen dit elke maandag, woensdag en vrijdagavond, het hele jaar door. Ik doe dit 1 a 2 keer per maand. We staan dan op 3 verschillende plekken op vaste tijdstippen in Amsterdam.

Het leger deelt dan soep (of een warme maaltijd), brood, koffie, kleding, tandenborstels, scheermesjes en nog veel meer uit. We krijgen het helaas steeds drukker omdat er steeds meer mensen buiten slapen. Op een avond hebben we ongeveer 150 mensen die de bus bezoeken. In de winter periode delen we veel dekens en slaapzakken uit, hier is heel veel behoefte aan.

Dekens en slaapzakken hebben we altijd tekort. Nu willen we met de hervormde kerk Oost en Dorp een inzameling houden. Heeft u nog wat oude dekens of slaapzakken liggen? De thuis- en daklozen zijn er heel erg blij mee. U mag natuurlijk ook een nieuwe inleveren (Action, Bol.com o.i.d.)

Deze actie zal plaatsvinden op 1 november a.s., u kunt uw slaapzaken of dekens (als u in de dienst bent inleveren) of u kunt op zaterdag 31 oktober tussen 11 uur en 13:00 uur inleveren in Gebouw Irene.

Namens de Diaconie
Edwin Koster

Bestel uw oliebollen en appelbeignets online! En ze worden – indien u dat wenst – nog gratis bezorgd ook!