Stichting Prison Fellowship Albania:

“Tweede Kans voor (ex-)Gevangenen”

Stichting gevangenenzorg Albanië heeft een nieuwe naam – Stichting Prison Fellowship Albania (PFA). Deze stichting steunt het gevangenenwerk in Albanië van de gelijknamige organisatie. De naamswijziging zorgt voor betere herkenbaarheid van ons werk.

Door onze projecten wordt de kans op recidivisme, herhaling van crimineel gedrag,  sterk verminderd. Dit is één van de argumenten waarom de Albanese stichting zoveel ruimte krijgt om in 20 gevangenissen te kunnen werken! Ook werken we met gezinnen van gevangenen, om uit criminaliteit te blijven. Kinderen van gevangenen worden kansen geboden om hun eigen toekomst te bepalen door middel van voorlichting en bijzondere projecten.

Fred Westerink is sinds 2008 de directeur van de Albanese organisatie Prison Fellowship Albania: “We maken geen onderscheid tussen moordenaars of gelukszoekers die uit arren-moede een kansje dachten te wagen. Het zijn allemaal mensen, die ook nog eens op een dag terugkeren in de maatschappij.  Onze motivatie voor dit mooie werk vinden we in de Bijbel waarin wij mensen veelvuldig worden opgeroepen om ‘om te kijken naar kwetsbare mensen in de samenleving, waaronder gevangenen.”  
Dat omkijken bestaat uit bezoeken in de gevangenis, hulp bij terugkeer, maandelijkse steun voor honderden gezinnen en kinderen, praktische hulp om de levensstandaard te verhogen, trainingen, voorlichting en meerjarige begeleidingstrajecten.

Westerink: “Naast onze eigen specifieke projecten brengen we mensen in contact met nieuwe vrienden uit hun eigen omgeving. Dat is als hulp misschien net zo belangrijk voor deze kwetsbare mensen”.

Via de Nederlandse stichting kan nu iedereen op een actieve manier meehelpen dat (ex-) gevangenen en hun families weer deel uit gaan maken van de samenleving.

Door één van de projecten te steunen op onze website werk je mee aan die successen: https://www.prisonfellowshipalbania.nl

 

Deel met vrienden

Bekijk ook

Blijf op de hoogte

Agenda

Hervormde Gemeente | Wijk Dorp | Wijk Oost

Contact

Algemeen contactformulier

Hervormde Gemeente

Postadres Algemene Kerkenraad:
Postbus 158
1430 AD  Aalsmeer

Postadres Kerkrentmeesters:
Postbus 333
1430 AH  Aalsmeer

NL08 RABO 0300 1421 61

Bankrekening diaconie
NL 95 RABO 0300 1205 16

 

Wijk Dorpskerk

Bezoekadres:
Kanaalstraat 12
1431 BE Aalsmeer​

Postadres:
Postbus 158
1430 AD  Aalsmeer

Wijk Oosterkerk

Bezoekadres:
Oosteinderweg 269
1432 AV Aalsmeer

Postadres:
Postbus 158
1430 AD  Aalsmeer

Blijf op de hoogte

Ontvang elke zaterdagochtend het laatste nieuws uit beide wijken.

Menu

Meer

Agenda Wijk Oost

Hervormde Gemeente | Wijk Dorp | Wijk Oost

Agenda Wijk Dorp

Hervormde Gemeente | Wijk Dorp | Wijk Oost