Terugblik bijbelmarathon

De hele bijbel gelezen in 78 uur!

Van zondag 27 december 16:00 uur tot woensdag 30 december 22:00 uur is de bijbelmarathon gehouden. Dit was dus 78 uur i.p.v. de opgegeven 80 uur. Door jong (vanaf 8 jaar) tot iets ouder (60+) is er aan één stuk door gelezen. De bijbelmarathon is een terugkerende activiteit. En het blijft prachtig om hieraan mee te doen. Het is altijd gaaf om te weten, ook als je thuis zit, dat er gelezen wordt. Of als je ‘s nachts om half vier de wekker zet om vier uur in de kerk te zijn. Daar even naar het toilet gaan, want dat wilde je thuis niet om geen gezinsleden wakker te maken. En de koffie staat klaar. Ook was het fijn om in deze tijd van lockdown even in Gods huis te zijn.

Tijdens de bijbelmarathon lees je geen korte stukjes zoals je vaak thuis doet. Maar je leest een verhaallijn. Uiteraard zijn er gedeeltes (bijvoorbeeld geslachtsregisters) die niet zo interessant zijn. Maar er zijn gedeeltes die je normaal gesproken niet altijd in de context van het hele verhaal leest. En dat kan een enorme eyeopener zijn. Persoonlijk weet ik nog van elk jaar welk gedeelte ik heb gelezen tijdens de marathon.

Normaal gesproken komen we aan het eind van de marathon met elkaar samen om vragen uit bijbelgedeeltes die je gelezen had te bespreken. Dat ging dit jaar helaas niet. We willen iedereen bedanken die meegelezen heeft en ook degenen die het georganiseerd hebben. Hartelijk dank daarvoor. We hopen dat de bijbelmarathon volgend jaar weer georganiseerd kan worden.

Dit is de audio van Richard bij Grootnieuws Radio.

Deel met vrienden

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Bekijk ook

Blijf op de hoogte

Agenda

Hervormde Gemeente | Wijk Dorp | Wijk Oost

Contact

Algemeen contactformulier

Hervormde Gemeente

Postadres Algemene Kerkenraad:
Postbus 158
1430 AD  Aalsmeer

Postadres Kerkrentmeesters:
Postbus 333
1430 AH  Aalsmeer

Bankrekening:
NL08 RABO 0300 1421 61

Wijk Dorpskerk

Bezoekadres:
Kanaalstraat 12
1431 BE Aalsmeer​

Postadres:
Postbus 158
1430 AD  Aalsmeer

Wijk Oosterkerk

Bezoekadres:
Oosteinderweg 269
1432 AV Aalsmeer

Postadres:
Postbus 158
1430 AD  Aalsmeer

Blijf op de hoogte

Ontvang elke zaterdagochtend het laatste nieuws uit beide wijken.

Menu

Meer

Agenda Wijk Oost

Hervormde Gemeente | Wijk Dorp | Wijk Oost

Agenda Wijk Dorp

Hervormde Gemeente | Wijk Dorp | Wijk Oost