Update Hannah Leegwater

vanuit Italië

Lieve allemaal!

Het is weer een poos geleden dat ik iets van me heb laten horen. Hoogste tijd dus!
Alvast een disclaimer vooraf: hoewel mijn Engels niet zo snel verbetert als ik had gehoopt, merk ik wel dat mijn Nederlands er langzaam op achteruit gaat. Met name ‘zinnen bouwen’ gaat me niet altijd even best af. Dus neem het me alsjeblieft niet kwalijk als het klinkt als wat gehakkel-en-getakkel. Het gaat immers om de intentie, en die is bovenal om iets te delen van en jullie te bemoedigen met mijn verhaal hier vanuit Italië.

Ik wil jullie niet jaloers maken, maar ik mag hier nog steeds dagelijks van een prachtig uitzicht genieten. Het is hier steeds vaker mistig, wat een kunstig spektakel oplevert van witte watten die hun weg zoeken tussen de bergen. De zon laat zich graag zien, en de herfst laat een steeds indrukwekkender kleurenpalet achter in de bomen. Afgelopen weekend hebben we met een deel van de groep Venetië bezocht. We hebben genoten van de ongewone rust die er nu in de stad heerst, en van de mist die er in deze niet-zomerse tijden in de straten hing. En wat voel ik me dan rijk gezegend als ik de volgende dag in vijf uur een enorme berg mag beklimmen, en ik op de top mag genieten van het adembenemende uitzicht op de met sneeuw bedekte Dolomieten.

Vorige week hebben we een Amerikaans-Italiaans gezin mogen ontvangen op onze basis. Als onderdeel van onze lessen hebben we een aantal bergwanden mogen beklimmen. Een kwestie van vertrouwen: vertrouwen op het klimgerei dat we mochten gebruiken, vertrouwen op je eigen lichaam dat je de kracht heb om omhoog te klimmen, en vertrouwen op de persoon die jou zekert mocht je wegglijden. Soms ben je zoekende naar nieuwe handvatten om hogerop te klimmen en weet je niet hoe je verder moet – dan heb je advies nodig van mensen die jouw situatie vanuit een ander perspectief bekijken, en moet je leren deze mensen en hun adviezen te vertrouwen – het lijkt het echte leven wel. Jezus is de weg voor ons gegaan, hij heeft het klimgerei voor ons gereed gemaakt en zekert ons nu zodat wij niet kunnen vallen. Hij zegt ons niet dat de weg van het leven makkelijk zal zijn, maar Hij zegt wel: ik ben er voor je, ik weet waar je doorheen gaat want ik ben zelf de weg gegaan, en ik wil je helpen om verder te klimmen. Bijzonder om het klimmen in vertrouwen naast onze levenswandel met Jezus te mogen leggen.

Ik heb begrepen dat de corona-situatie in Nederland moeilijk is en dat het voor velen meer als een achteruitgang dan als een vooruitgang voelt. Ook in Italië gaat het nog niet de goede kant op. Het is ondertussen niet meer toegestaan om tussen provincies te reizen voor andere zaken dan woon- werkverkeer en langzaam gaan ook steeds meer grote steden op slot. Sommige middelbare scholen zijn dicht en alle horeca is na 18.00 uur gesloten. De financiële situatie van het land is instabiel en onzeker, en dat merk je in de mensen om je heen. Hoewel wij momenteel in een redelijk autonoom en relatief rijk gedeelte van het land wonen, worden ook hier de maatregelen strenger en de straten leger. Wij zijn erg dankbaar dat we hier op de basis allemaal nog gezond zijn en hier nog steeds als groot gezin mogen verblijven. Wat dat betreft hebben wij momenteel gelukkig weinig last van de verslechterende situatie hier in Italië.

Sinds mijn vorige mail ben ik langzaam iets meer in mezelf gedoken. Langzaam komen er steeds meer herinneringen terug van vroeger. Mooie momenten en soms ook pijnlijke momenten. Het is fijn om de tijd te hebben en de ruimte te voelen om terug te gaan in die herinneringen en om Jezus daarin uit te nodigen. God is een God van liefde en een God van overvloed. Een God die ons wil geven wat we nodig hebben, die wonden in ons hart wil helen en ons wil troosten als het verleden zeer doet, om welke reden dan ook. Dus af en toe een traan maar gelukkig bovenal een lach, want het is goed om niet voor pijn weg te lopen maar het aan het licht te brengen, het te delen, te erkennen dat het niet altijd leuk is in het leven, maar te weten dat er altijd een weg van herstel is!

Gisteren hebben we bijzonder nieuws gekregen, betreffende de locatie waar wij half december op outreach gaan om het geloof verder de wereld in te brengen en medechristenen te ondersteunen en te bemoedigen. En hoewel de tijd waarin we leven onzeker is, is de staf al weken/maanden in gebed en praktisch bezig met het plan om naar Brazilië te reizen. Ik had de kans op reizen buiten Italië aanwezig geacht, maar de kans op reizen buiten Europa nihil, laat staan naar Zuid-Amerika. Ik kan zelf nog amper geloven dat ik zeer waarschijnlijk kerst zal vieren bij 35 graden aan de andere kant van de wereld!

Officieel zijn we vandaag een maand bezig met onze discipelschapstraining (= leren leven zoals Jezus leefde) en ben ik bovenal dankbaar voor dit bijzondere avontuur. Dankbaar voor de sterke onderlinge verbinding die we als groep ervaren, dankbaar voor de prachtige locatie waar ik mag verblijven, dankbaar voor het proces dat God in mij leidt en dankbaar voor alle mooie ervaringen en herinneringen die ik hier op mag doen.

Het is een vrij lang bericht geworden met heel wat losse flarden aan verhalen. Voor de visueel ingestelden onder jullie – en omdat het tof is om te delen – zal ik nog wat foto’s meesturen.

Veel zegen!

Hannah

Net als de vorige keer stuur ik graag nog een aantal gebedspunten mee voor als je mee wilt bidden. En ik wil jullie graag uitnodigen om gebedspunten terug te sturen als je wil dat ik ergens voor mee bid.

– Gebed voor de overheid van Italië en Nederland – wijsheid om de juiste beslissingen te nemen (ter bemoediging: bijzonder hoe onze minister president Mark Rutte afgelopen zaterdag een lezing gaf op een landelijk festival van de Protestantse Kerk Nederland https://www.youtube.com/watch?v=dWvtkL0uB6M vanaf 40:41 min)
– Gebed voor de Italiaanse en Nederlandse bevolking – om zich achter de beslissingen van de overheid te scharen als het gaat om maatregelen die rondom corona worden getroffen
– Gebed voor YWAM basis in Hernhutt waar mijn zusje momenteel ook een DTS volgt en waar ze de afgelopen weken last hebben gehad van corona onder de staf en onder deelnemers (tevens ook mijn zusje, gelukkig gaat het ondanks de aanhoudende vermoeidheid goed met haar) – bescherming en bemoediging; kracht en wijsheid in de communicatie met de lokale autoriteiten
– Gebed voor ons als groep/gemeenschap – dat we nog dichter naar elkaar toe mogen groeien en meer en meer van hart tot hart met elkaar mogen delen
– Gebed voor het verzorgingshuis ‘t Kloosterhof in Aalsmeer (mijn oude werk; tevens het verzorgingshuis waar mijn opa momenteel verblijft) waar ze momenteel veel corona-besmettingen hebben (waaronder mijn opa) – bescherming en bemoediging voor de bewoners en het personeel
– Gebed voor Brazilië – dat we de juiste mensen mogen bereiken op onze outreach en de juiste bruggen mogen slaan tussen Brazilië en Italië

Deel met vrienden

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Blijf op de hoogte

Agenda

Hervormde Gemeente | Wijk Dorp | Wijk Oost

Contact

Algemeen contactformulier

Hervormde Gemeente

Postadres Algemene Kerkenraad:
Postbus 158
1430 AD  Aalsmeer

Postadres Kerkrentmeesters:
Postbus 333
1430 AH  Aalsmeer

Bankrekening:
NL08 RABO 0300 1421 61

Wijk Dorpskerk

Bezoekadres:
Kanaalstraat 12
1431 BE Aalsmeer​

Postadres:
Postbus 158
1430 AD  Aalsmeer

Wijk Oosterkerk

Bezoekadres:
Oosteinderweg 269
1432 AV Aalsmeer

Postadres:
Postbus 158
1430 AD  Aalsmeer

Blijf op de hoogte

Ontvang elke zaterdagochtend het laatste nieuws uit beide wijken.

Menu

Meer

Bestel uw oliebollen en appelbeignets online! En ze worden – indien u dat wenst – nog gratis bezorgd ook!

Agenda Wijk Oost

Hervormde Gemeente | Wijk Dorp | Wijk Oost

Agenda Wijk Dorp

Hervormde Gemeente | Wijk Dorp | Wijk Oost