Veertigdagenproject 2022 Beloofd land in zicht

Kindernevendienst Dorpskerk

Beloofd land in zicht. Dat is het thema van het project waarmee we dit jaar naar Pasen toeleven. God bevrijdde de Israëlieten uit Egypte, waar ze als slaven werkten. Ze gingen vervolgens door de woestijn op weg naar het land dat God hun beloofd had. De bevrijdingsdag noemden ze voortaan het paasfeest. Ieder jaar tijdens het paasfeest denken ze aan de bevrijding terug. Net als voor de Israëlieten is Pasen ook voor ons een feest van bevrijding. We vieren dat we bevrijd zijn door Jezus. En, net als zij, zijn ook wij op weg naar het beloofde land: Gods nieuwe wereld.

Aan de hand van een kijktafel vervolgen we samen met de Israëlieten onze weg naar het beloofde land. Elke week komt er een plaat bij en gaan we aan de slag. De eerste twee weken zijn we met klei in de weer geweest. De klei door kneden is een zware klus. De klei verwijst naar het zware werk wat de Israëlieten als slaven moesten doen, waaronder het bakken van stenen van klei. Vanaf de eerste dag mogen we echter ook de hoop zien, gesymboliseerd door het lichtje: God ging toen met ons mee op pad, en ook nu nog.

Hierbij een aantal foto’s van de kindernevendienst van zondag 13 maart 2022. Er wordt gewerkt aan het maken van een schaaltje van klei voor de pesach-maaltijd waar de uittocht uit Egypte elk jaar wordt herdacht.