Zegen verspreiden

Kerk van Christus zijn door onze naaste te zegenen
  • 13 maart 2020
  • 15:07

Terwijl ongelofelijk veel mensen geadviseerd wordt om contact te vermijden en zo besmetting met het coronavirus te voorkomen, worden we in de kerk uitgedaagd om opnieuw na te denken over hoe we kerk kunnen zijn. Vandaag hebben we als Oosterkerk bloemen uitgedeeld onder leerkrachten van de scholen in Oost. De leerkrachten vangen met alle liefde de kinderen van ons dorp op. Wat mooi! We wilden hen bemoedigen met een echt Aalsmeer geschenk: een bloemetje.
De leerkrachten reageerden blij verrast.
Laten we in deze tijd zegen verspreiden op een manier die liefdevol, tactvol en verantwoord is. Een manier die het belang van kwetsbaren respecteert, maar mensen niet eenzaam maakt. Een manier die het beste en niet het slechtste in mensen naar boven haalt. Kerk zijn kun je op veel manieren. Je bent niet alleen op zondagmorgen in een kerkdienst kerk. Nu de kerkdiensten in maart zijn afgelast, worden we uitgedaagd om kerk van Christus te zijn, waarbij we God eren en tot zegen voor onze naaste zijn. Wat doe jij de komende weken om zegen te verspreiden?