Zwaaien naar elkaar

Stuur een leuke foto of een filmpje met een groet in en zie elkaar terug in de onlinediensten.

We missen elkaar

Heb je dat ook, dat je elkaar mist. We zien elkaar niet meer in de Dorpskerk. Geen gesprekje bij de koffie, een vergadering of Bijbelstudie.

Ik mis de kinderen bij het kindermoment. Ik mis u tijdens de kerkdienst en al die andere momenten.

De kerkdiensten online bekijken zijn mooi. Maar ik ervaar het wel als een richting.

Zoeken naar verbondenheid

Daarom starten we iets nieuws. We zoeken in deze tijd van sociale afstand juist nieuwe vormen van verbinding. We bellen elkaar wat vaker, sturen een kaartje, whatsappen meer.

Videobellen is nu helemaal in. Hoe zou het zijn, om elkaar tijdens de online diensten ook te zien. Dat kan vanaf nu!

Zwaai naar elkaar

Maak een leuke foto van jezelf waarop je zwaait (een selfie). Of eentje van je hele gezin. Of nog leuker, film dat je zwaait. Je mag natuurlijk ook een groet uitspreken. Houdt het wel kort en krachtig.

Hoe werkt het

Maak op je mobiel of met je fotocamera of je webcam een foto of kort filmpje. Stuur deze via whatsapp, Facebook of email naar mij op. Ik zal dan proberen om elke zondag een paar foto’s en filmpjes tijdens de online kerkdiensten te laten zien. Doe mee. En deel dit bericht met anderen, zodat we met veel mensen verbonden zijn de komende weken.

Ken je mensen die niet zo handig zijn met de camera? Vraag of je van hen een foto of filmpje mag maken. Zo zijn we met jong en oud verbonden.